Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları, Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı’nın katkılarıyla Aile Hukuku ve Kişi Hakları konularında halkı bilinçlendirmek için sertifikalı eğitim semineri düzenledi.

Eğitimin sonunda Şehit Üstteğmen Hakan Özcan Gençlik ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene katılım yoğun olurken seminere katılan 210 kişi sertifikalarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağık İşleri Daire Başkanı Muhtar Akyol, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ayşe Esra Belge ve Formatör Oğuz Kaya’nın da katılımıyla gerçekleşen sertifika töreninden sonra program GAMEK Gitar Eğitmeni Mehmet Kirazoğlu ve kursiyerlerin söylediği şarkılarla devam etti.

TOPLUMUN BİLİNÇLENMESİ LAZIM

GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, son zamanlarda sıkça rastlanan kişi hakları ihlalleri hakkında toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Toplumun en temel taşı olan aileyi koruyabilmek ve kişilerin var olan haklarını bilmediklerinden maruz kaldıkları olaylar hakkında Gazianteplilerin bilinçlenmesini ve bu tür olaylar karşısında haklarını savunabilmelerini istiyoruz. Bu amaçla verdiğimiz seminer oldukça başarılı geçti. 210 kişinin katılımıyla gerçekleşen seminerle Aile Hukuku ve Kişi Hakları konusunda geniş çaplı bilgilendirme yapıldı.” dedi.

HABER MERKEZİ