Şehrin 5 farklı noktasındaki parklarda kır nikahı için düzenleme gerçekleştiren büyükşehir, “Evlendirme Memurluğu Birimi” kurarak nikah kıymaya başladı. Fıstık Park’ta gerçekleşen ilk nikahı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin kıydı.

Koronavirüs Salgını’nda girilen yeni normaller kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle beraber nikah törenlerinde değişikliğe gidildi. Nikah törenlerinin açık alanlarda yapılmasının belirtilmesi sonrası evlenecekler için yeni bir çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, kentte bulunan 5 parkta düzenlemeye giderek kır nikahı alanları oluşturdu.

150 KİŞİLİK KIR NİKAHLARI

Fıstık Parkı, Gazikent Burak Parkı, Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi, Düztepe Çamlık Parkı ve İstasyon Park’ın içinde hazırlanan 150 kişilik kır nikah yerlerinde genelgeye uygun düzenlemeler yapıldı. Hazırlanan alanlara girişlerde ateş ölçümü yapılırken, oluşturulan çemberlerle sosyal mesafe kuralına uyum sağlanılması hedefleniyor. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi bünyesinde “Evlendirme Memurluğu Birimi” kurularak, evlenmek isteyen çiftlere Necip Fazıl Kısakürek Eğitim Akademisi içinde hizmet verilecek.

YENİ ÇİFTLER SUNULAN İMKANLARDAN DOLAYI MUTLU

Nikahları kıyılan genç çift Gülşah Çivi ve Doğuş Gözegir ise mekanı çok beğendiklerini dile getirerek emek harcandığının altını çizdi. Büyükşehirin sunduğu bu imkanla sadece şahitlerle olacak nikahlarının böyle bir konsepte geldiklerini ifade ederek, dezenfektan ve ateş ölçümü ile çok dikkat edildiğini, çok mutlu olduklarını, diğer gelin ve damatların mutluluğa burada adım atmaları temennisinde bulundular.