TMMOB Kimya Mühendisleri odası tarafından organize edilen kahvaltı ile “Kimya Mühendisleri Tanışma ve Dayanışma Toplantısı” yapıldı. Kimya Mühendisleri Odası Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Ebreç Usalp, Kimya Mühendisleri olarak Gaziantep’te ilk defa böyle bir organizasyon yapıldığını, bu ve bundan sonraki organizasyonlarla meslektaşlarını daha sık bir araya getireceklerini belirtti.

Usalp, *Gaziantep’in ve Türkiye’nin boyasının renginde, çimentosunun kalitesinde, şekerinin tadında, kumaşının yumuşaklığında, ekmeğinin mayasında biz varız. Kısaca Gaziantep ve Türkiye’nin bugününde biz varız geleceğinde de biz olacağız. Çünkü biz Kimya Mühendisiyi. TMMOB ve bağlı odalar biz siyasetçi değiliz. Siyasetten de anlamayız ancak bizim bildiğimiz bu ülkenin çıkarları ve menfaatleri doğrultusunda bildiğimiz her şeyi anlatacağımızdır” dedi.

KUTSAL BİR MESLEK

Toplantıda söz alan Kimya Mühendisleri Odası Güney Bölge Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik ise, Kimya Mühendisinin kutsal bir meslek olduğunu, ülkeyi kirleten hiçbir projenin altında kimya mühendislerinin olmadığını söyledi. Çelik, kirletilen çevreyi temizleme görevinin yerine getirdiklerini, siyaset yapmadan ülke ve millet menfaatlerini gözeterek gelecek nesillere daha temiz ve daha yaşanabilir bir ülke bırakmak için çabaladıklarını,bu çerçevede bütün kimya mühendislerinin bir ve birlik olmaları gerektiğini belirtti.

GÜDEMEZOĞLU AİLESİNE PLAKET

Teymur İntercontinental Hotel’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda aynı aileden anne baba ve 2 çocuk olmak üzere toplam 4 kimya mühendisi bulunduran Nihat ve Emel Güdemezoğlu’na,Kimya Mühendisliği mesleğine verdikleri önem nedeniyle çiçek takdim edildi. Gaziantep’te ilk defa düzenlenen ve çok sayıda kimya mühendisi ve yakınlarının katıldığı toplantı bu gibi etkinliklerin sık sık organize edilmesi temennileriyle sona erdi. Toplantıdan sonra Gaziantep’te çalışan ve yaşayan Kimya Mühendislerinin bir araya gelmelerini sağlamak, sorunlarını paylaşmak, fikir ve projelerine destek olmak için Kimya Mühendisleri odası Güney Bölge Şubesi Yönetim Kurulu olarak Doktorlar Sitesi 1.kat No:104 de Kimya Mühendisleri Odası Gaziantep İl Temsilciliği’nin açılışı yapıldı.

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT