Günlerdir Gaziantep İl Genel Meclisi Başkanı Menderes Karaduman ile 'Gaziantep İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Özcan arasındaki sürtüşme dün zirveye tırmandı. Karaduman’ın Ömer Özcan için ‘meclise gelmesi gereken bazı dosyaları sümen altı etti' yönündeki iddialarıyla başlayan tartışmalar dün seyir değiştirdi ve Karaduman, 'Biz hırsız mıyız ki gündem maddeleri belediyeye kalıyor' sözü yargıya taşınma noktasına geldi. Ömer Özcan, 'Menderes Bey'in ses kayıtlarını dinledim. Bir takım ithamlarda bulunuyor. Gerekirse Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

ÖMER ÖZCAN BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

İl Özel İdaresi Genel Sekteri Ömer Özcan, bazı dosyaları sümen altı iddialarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Ömer Özcan, Vali Erdal Ata'dan izin alarak toplantı düzenlediğini belirterek, "Meclis başkanımızın beyanatları var. Özel idaresindeki yapı şudur. Meclis, meclis başkanı, encümen ve vali vardır. Bu üçlü yapı, aslında il özel idarelerinin de belki kapatma sebeplerinden biri olabilir. Bu üçlü yapı zaman zaman kendi arasında değişik görüş ayrılığına düştüğü zaman iyi bir şey çıkmaz" dedi.

BAŞARI ÇITASINI YÜKSELTTİK

13 ay içerisinde verimli bir çalışma süreci yaşadıklarını ve idarenin teklif ettiği hiçbir gündem maddesinin mecliste olumsuz bir şekilde karşılanmadığını belirten Ömer Özcan, "İl özel idaresi olarak hem parasal hem fiziki anlamda bu kadar başarı çıtası yükselmemişti. İl özel idaresi tarihinde bu kadar çalışmamıştı. Çok güzel bir ahengimiz vardı. Biz devlet memuruyuz vatana millete hizmet ediyoruz" dedi.

BENİM AMİRİM VALİ

Seçime iki ay kala, polemiğe girmenin doğru olmayacağını ifade eden Özcan, "Cevap vermek aldığım devlet terbiyesi içerisinde doğru değil. Siyasi bir yankıya, rekabet ortamına müdahale niteliğinde ya da, rekabet ortamını bozucu nitelikte olacağı için böyle bir polemiğe girmem doğru değil. Fakat özellikle ben hukukçuyum, benim amirim Validir. Valinin emri altında çalışan bir devlet memuruyum" diye konuştu.

KARADUMAN AİLE DOSTUM

Planlamayı meclisin yapacağını dile getiren Özcan, " Meclisinde kendine göre idari bir denetim mekanizması vardır. İdarenin bu planlamayı çok iyi yaptığına inanıyorum. Benim kapımı kimse ikinci defa çalmamıştır. Meclis başkanımızla da güzel bir ahengimiz vardır. Bir hafta öncesine kadar oturup hoş beş ettiğimiz evimde misafir ettiğim aile dostum diyebileceğim bir insandır. Şahsıma yönelik böyle birşeyi anlamış değilim" dedi.

HAVALE YETKİSİ YOK

Genel sekreterlerinin il genel meclisine bir gündem maddesini havale etme yetkisinin olmadığının altını çizen Özcan, "Bunu Valimiz yapar, ya da meclis salt çoğunlukla kendi gündemini kendi belirler. Bende bekleyen bir gündem yok, bende şu anda bekleyen hiçbir evrak yok ve ben normal şartlarda da 3 günden fazla bekleten bir insan değilim" dedi. Ses kayıtlarında şahsına yönelik hırsız kelimesi kullanıldığını, bu konuda hukuki işlem başlatacağını söyleyen Özcan, "Hukuki yönden hakkımı arayacağım. Eğer bununla ilgili varsa kusurum, haksızlığımız, hırsızlığımız, kaçakçılığımız üstümüzde amirler vardır, adli yargı süreçleri vardır bunlar benimle ilgili gerekeni yapar. Kendimi savunacak durumda görmüyorum" dedi.

10'UN ÜZERİNDE TAKDİRNAME ALDIM

Yeni bir idareci olmadığını, 15 yıllık idareci olduğunu belirten Özcan şunları söyledi:"Şu ana kadar çalıştığım valilerin tamamında 10'un üzerinde takdirname almış biriyim. İki bakandan da takdirname almış biriyim. Şu vakte kadar benim hakkımda bırakın yolsuzluğu hırsızlığı, haksızlığı, idari soruşturmayı, bununla ilgili iddia niteliğinde bile biri benim hakkımda birşey söylemiş değildir. Bu konuda ben birşey yapmazsam benimle ilgili bu kadar takdirname veren valilerimize, bakanlarımıza haksızlık yapmış olurum. Benimle ilgili iddiaların açığa çıkartılmasını istemek benim en doğal hakkımdır."

TAZMİNAT DEĞİL, CEZA DAVASI AÇACAĞIM

Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin'in arkasında dolaşır şeklindeki iddialarla ilgili de Özcan şöyle konuştu:"Benim çalışma hayatım merceklerinizin altında. Sabah Kalede, sonra Oğuzeli'ne geçtim ilçelerdeydim. Oğuzeli'nde yapmak zorunda olduğumuz bir köprü var. Bunlara yerinde bakmak benim görevim. Fatma Şahin benim eski amirim, şu anda Gaziantep'in milletvekili. Gaziantep'in muhalefet milletvekillerine de anında dönüş yapıyorum" dedi. 'Meclisimiz 30 Marta kadar meclistir. 30 Mart'a kadar bu işler yürüyecek' diyen Özcan, "Ben görevimi ihmal etmedim. Kanunda var, genel sekreterliğin meclislere katılma zorunluluğu yoktur. Meclis davet eder, beni ararsa meclise katılırım. Beni kimse arayıp buyurun meclise demedi. 30 Mart'a kadar görevimi yapmaya devam edeceğim. Ben tazminat davası açmam. Ceza davası açacağım. Sırf benle ilgili konunun açıklığa netliğe kavuşması için suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

KARADUMAN: NE SÖYLEDİYSEM YİNELİYORUM

Gaziantep İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman da, dünkü il genel meclis toplantısının açılışında aynı konuya değindi. Karaduman "İki gündür meclisimize havale edilmeyen konularla ilgili basında da çıkan haberler var. Burada bazı yanlış anlaşılmalar olur diye açıklama gereği duyduk. Meclisimize gelmeyen konularla ilgili dünde söylemiştim aynısını yineliyorum. Niye belediyeye kalsın biz hırsız mıyız ki, gündem maddeleri belediyeye kalıyor" dedi.

EVRAK YOK DEMİŞ

‘Seçilmiş meclis üyelerimiz var konuyu değerlendirir vali beyin olurlarına sunar’ diyen Karaduman, “Birde anlaşılmayan şu konu var. Genel sekreterimiz bizde bekleyen evrak yok demiş. Ben burada yetkili daire başkanını çağırdım. Erhan Yılmaz’ın evrakla ilgili bizlere talepte olan ve bir türlü meclisimize havale edilmeyen iki evrak ile ilgili bilgilerine başvuracağım.” dedi.

Karaduman, Erhan Yılmaz’a, “Salih Üregen ve Seyit Söğüt’ün evraklarını ne yaptınız en son nereye teslim ettiniz” diye sordu.

Erhan YIlmaz evrakların genel sekreterliğe gönderildiğini söyledi. Karaduman, İmar ruhsat daire başkanının dosyaları hazırlayıp genel sekreterliğe ayın 22’sinde teslim ettiğini belirterek, “Dün de encümen üyeleriyle birlikte Vali beyle görüştük. Vali beyin, bize ifadesi evet dosyalar bize ayın 3’ü itibariyle gelmiş sekreterliğe bırakılmış gidilmiş. Genel sekreterin bizde yok dediği dosya şu anda yok, 3’ü itibariyle valilik sekreterliğine bırakılmış. Dosyaların izini bulduk, Vali bey gerekeni yapacağını söyledi. İnşallah bu dosyalar gelir görüşülür” diye konuştu.

Meral KINACILAR