Kilis kent merkezindeki Eyüp Gökçe Ortaokulu'nda saat 09.30 sıralarında, Suriye tarafından atılan bir roket isabet etti. Olayda okulda hizmetli olarak çalışan 1 kişi yaşamını yitirdi, 1 kız öğrenci yaralandı. Okul bahçesi ve boş araziye toplam 3 roketin düştüğü belirtiliyor.

Karataş Mahallesi'ndeki Kilis Eyüp Gökçe İmam Ortaokulu bahçesinde bu sabah patlama meydana geldi. Suriye'den atılan roketin yol açtığı sanılan patlamada ilk etapta 1'i öğrenci ile 1 okul görevlisi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ayrıca olay yerine çok sayıda ambulans gönderildi.

ÇEVRE OKULLAR BOŞALTILDI

Patlamanın ardından çevrede bulunan 6-7 okulun tamamen boşaltıldığı öğrenildi. Okulların tatil edildiği duyurulurken, olay anında ise 3 ayrı patlama sesinin art arta geldiği belirtildi. Kent merkezinden de duyulan patlama sesinin ardından velilerin okula akın ettiği ve büyük paniğin yaşandığı belirtildi.Kilis Valisi Süleyman Tapsız okula giderek inceleme yaptı.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ortaokulun bahçesinde meydana gelen patlamada yaralananlar arasında bulunan ve okulda hizmetli olduğu belirtilen bir kişi, kaldırıldığı Kilis Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Yaralanan 1 kız öğrenci ameliyata alındı. Patlamaya yol açan roket mermisi parçaları, uzman ekiplerce çıkarılarak incelenmek üzere emniyete götürüldü. Emniyet güçleri, sınıra yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan okulun bahçesine düşen mühimmatla ilgili araştırmalarını sürdürüyor.

VALİLİK AÇIKLADI: 3 ROKET

Kilis Valiliği, Suriye'den gelen 3 roket mermisinden birisinin okula isabet etmesi sonucu 1 kadın görevlinin öldüğünü, 1 öğrencinin yaralandığını açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi: "18.01.2016 tarihinde saat: 09.30 sıralarında Suriye’den geldiği tahmin edilen 3 roket mermisinden 2’sinin boş araziye düştüğü, 1 roket mermisinin ise 4 okulun bulunduğu okullar bölgesindeki Nazlı Ömer Çetin İlkokuluna isabet ettiği anlaşılmıştır. Patlama sonucunda okulda görevli olan 1 bayan hizmetli hayatını kaybetmiş, diğer okuldaki 7'nci sınıfta okuyan bir kız öğrencimiz yaralı olarak Kilis Devlet Hastanesine kaldırılarak ameliyata alınmıştır. Olayda hayatını kaybeden personelimize Allahtan rahmet ve yaralı öğrencimize acil şifalar dileriz."

BELEDİYE BAŞKANI KONUŞTU...

NTV canlı yayınına bağlanan Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, ''Halk provokasyona izin vermemeli. Lütfen sakin ve sessiz olsunlar. Olay mahalline gittim sesini yükselten olayı şöyle yapalım böyle yapalım diyenler var lütfen bunlara izin vermesinler'' dedi.