Milli Merkez Temsilciler Meclisi toplantısı Gaziantep'te yapıldı. Kurultaya konuşmacı olarak eski bakanlardan Yaşar Okuyan, Ufuk Söylemez ve İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey katıldı. İl Temsilcisi Kemal Küçükcan'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, İP Genel Başkan Vekili Özbey'in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirmesi üzerine salonda gerginlik yaşandı. Bir grup CHP'li salonu terk ederken, toplantıda yerel seçimlerde Ak Parti'ye karşı sağ-sol hangi partinin adayı daha güçlü ise onu destekleme kararı alındı.

GAZİANTEP ATATÜRKÇÜLERİN KALESİ

Milli Merkez Gaziantep toplantısı, Şato Restoran’da gerçekleşti. Kurultaya konuşmacı olarak eski bakanlardan Yaşar Okuyan, Ufuk Söylemez ve İP Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey katıldı. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekici, CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ ve ilçe başkanları toplantıları olduğu için salondan erken ayrıldı. Kamer Genç'in kaza geçirmesi nedeniyle katılamadığı toplantıda sık sık Mustafa Kemal'in askerleriyiz sloganları atıldı. Toplantıda konuşan Ufuk Söylemez, Gaziantep'in Atatürkçülerin, milliyetçilerin ve cumhuriyetçilerin kalesi olduğunu belirterek, "Bölünme anayasasını dağıttık, bunda hepimizin katkısı var. Sıra haramzadelerin iktidarını dağıtmaya geldi. Yerel seçimlerde güç birliği kararı aldık. Türkiye genelinde bunu hayata geçireceğiz" dedi.

KENETLENMELİYİZ

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Özbey ise, Atatürk"te birleşenlerin sandıkta da birleşmesi gerektiğini belirterek, "Sağ-sol demeden, laik cumhuriyetten yana olan insanlar biraraya geldik. Önce bölünme anayasası Türkiye gündeminden çıkarıldı. Bizler partiler üstü bir yapıyız. Ak Parti'ye karşı hangi partinin adayı güçlü ise onun etrafında kenetlenmeliyiz. CHP adayı güçlü ise CHP, MHP adayı güçlü ise MHP adayına oy verelim. Bu sefer bunu yapalım. Şubat ayında yeniden bunun için Gaziantep'e gelerek anket sonuçlarına göre Ak Parti'ye karşı kimin güçlü olduğunu sizlerle paşlaşacağız" diye konuştu.

BU YÖNETİMİ DEVİRMELİYİZ

Söylemez, Milli Merkez'in amacının milli meclis ve milli hükümet kurulması için vatanseverleri birleştirmek olduğunu ifade ederek, "Ak dedik kara çıktı. Biz bu sebeple onlara AKP diye sesleniyoruz. Çünkü bunlar ak değil. 4 bakanın oğlu, 1 bakanın da bacanağı yolsuzluk yapmakla suçlanıyor bunların neresi ak? Burada toplanmamızın amacı yaklaşan yerel seçimler öncesi AKP'ye karşı birlik beraberlik oluşturmaktır. Parti gözetmeksizin AKP adaylarına karşı il ve ilçelerde en güçlü isimler kimse onları desteklemeliyiz. CHP, İşçi Partisi, MHP, diye ayrım yapmadan bu yönetimi devirmeliyiz" dedi.

GERGİN ANLAR

Konuşmasında Silivri’de Ergenekon davasından tutuklu olanlarla ilgili kararda Zekeriya Öz’ün imzasının olduğunu söyleyen Özbey, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da son dönemdeki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında Öz ile ilgili söylediklerini hatırlatarak, “Zekeriya Öz devlete hizmet etmiş. Güya yalan söylemezmiş. Ey Kemal Bey, ey Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, sana mı kaldı Zekeriya Öz’ün avukatlığını yapmak?. CHP’li arkadaşlarım buna ses çıkarmayacak mısınız? İsyan etmeyecek misiniz? Bunu nasıl kabul edeceksiniz?” dedi. Bunun üzerine salondan sesler yükselmeye başladı. Konuşmaya tepki gösteren bir grup CHP’li salonu terketti.

Konuşmasını sürdüren Özbey’e bir başka kişi de Doğu Perinçek’in Abdullah Öcalan’la görüşmesini hatırlatarak, "O adam vatan haini değil mi?' diye sordu. Cevap veren Özbey, “Çok güzel bir şey, çok doğru bir şey yaptı. Sayın Doğu Perinçek’in Apo görüşmesi tarihi bir olaydır. İyi ki Apo'yla görüştü, keşke görüşme olumlu sonuçlansaydı da 30 bin şehit vermeseydik” dedi.

Sözünün sürekli kesilmesini provokatif eylem olarak değerlendiren Özbey’e arka sıralardan bir katılımcı, provokatörlüğü kendilerinin yaptığını söyleyerek, "Eskinin Maocuları, ne zamandır Atatürkçüsünüz?" diyerek tepki gösterdi.

AKP BÜYÜK YENİLGİ ALACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan ise, çortamı yumuşatarak, Başbakan Recep Tayyip Edoğan'a ağır eleştirilerde bulundu. Okuyan, Ak Partinin 2011 seçimlerinde usulsüzlük yaptığını öne sürerek, özel bir şirket tarafından yapılan araştırmalara dikkat çekti ve şunları söyledi:"AKP 2011 seçimlerinde her 3 kişiden 2'sinin oyunu aldığını iddia ediyor. Bizim yaptığımız anketlere göre bu ülkede milyonlarca seçmen oy kullanmadı. Bu seçmenler arasında yaptığımız anketlerde ise büyük bir kısmın hiç pir partiyi sevmediği için oy kullanmadığını öğrendik. Onlara sorduk bu seçimlerde oy kullanacak mısınız diye. Yaklaşık yüzde 90'lık kısım evet dedi. Hangi partiye oy vereceklerini sorduğumuzda ise AKP karşısındaki en büyük adaya oy kullanacaklarını dile getirdiler. Yani AKP bu seçimlerde büyük bir yenilgi alacak"

Konuşmalardan sonra seçimlerde iş birliği yapılacağına dair kurultay bildirgesi açıklanarak imzalandı.

Meral KINACILAR