Çocuğunu okula göndermek istemeyen ailelerle birebir görüşen idareciler ve öğretmenler, beraberinde mahalle muhtarı ve imamla birlikte evlere ziyaret yapıyor. Bazıları maddi imkansızlıktan, bazıları da kız çocuklarının okumasına karşı çıkmasından kaynaklı devamsızlıkların yaşandığı okuldu devreye imam ve mahalle muhtarı giriyor. Okul yönetimi ihtiyacı olan çocukların tekrar okula dönmesi için yardımda bulunuyor. Bugüne kadar ciddi bir ilerleme sağlanan çalışmada devamsızlık oranı yüzde 1,7'ye düştü. 50 Suriyeli olduğu öğrenilen öğrenciler için çabalayan komisyon, işini başarıyla yapıyor.

okul3.jpg

AŞKLA YAPILAN ÇALIŞMALAR

3 bin mevcudu bulunan ve 700'ünün Suriyelilerden oluştuğu Kıbrıs Ortaokul Ökkeş Hançer, öğretmenlerinin inançla ve severek çalışmalar yaptığını anlattı. Okul olarak çocukların eğitimi sevmesi için ellerinin taşın altında olduğunu belirten Hançer, "4 yıldır bu yana sahada olan idarecilerimiz ve öğretmenlerin okula gitmek istemeyen ve aileleri tarafından gönderilmeyen çocukları okula kavuşturdu. 3 bin öğrencimiz var ve 2 bin 500 ev ziyareti yapıyoruz. Okula gitmeyen ve gönderilmeyen öğrenci kalmaması için mücadele ediyoruz" dedi.

okul4.jpg

MAHALLEDEKİ TÜM ÇOCUKLAR OKULLU

Girne Mahallesi'nde bulunan Kıbrıs İlkokul ve Ortokulu müdür ve eğitim kadrosu mahalledeki tüm çocukları okullu yaptı. Bir çok projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen okul müdürü Hançer, "251 ana sınıfı öğrencimiz var. Bunları okula alıştırıyoruz. Mahalledeki tüm çocuklar okula geliyor. 25'e yakın projemiz gerçekleşti. Çocukların okulu sevmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Bütün bunlar ışığında çocuklar okula gelmek için can atıyor" diye konuştu.

okul8.jpg

ÖZEL OKULDAN FARKIMIZ YOK

Dergi çalışmalarının olduğunu, belgeseller çektiklerini, ingilizce haber sunduklarını belirten Hançer, "Okul dergisi çıkarıyoruz, belgesel çekiyoruz. Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında aldığımız eğitimle öğrencilerimiz kendi sorunlarını kendileri çözüyor.. Akran Arabulucularımız yakında başlıyor. Robotik kodlama yaparak geleceğe hazırladığımız öğrenciler bize umut veriyor. Biz insana dokunuyoruz. Çocuklarımızın faydalı birey olmasını istiyoruz. Eğitimli insanlar, fikri olan öğrenciler yetişsin istiyoruz. Bunun için öğretmenlerimiz ve biz mücadele ediyoruz" dedi.

okul9.jpg

TASARIM BECERİ ATÖLYESİ BÜYÜLEDİ

Okula sponsorlarla kurulan Tasarım Beceri Atölyesi ise özel okulları aratmıyor. Drama sınıfının da bulunduğu okulda Müdür Hançer,. "Özel okullar bizle yarışacak. Okulumuzda 6 tasarım beceri atölyemiz var. Öğrenciler ve öğretmenler çok mutlu. Okulumuzda Trafik Eğitim Parkında Öncelik Yayanın eğitimi veriyoruz. Çıksorut bölgesinde öğrencilerimizin duyarlılıklarını arttırıyoruz. Dedemle eğleniyorum, ninemle öğreniyorum projesi kapsamında büyüklerimizi her hafta sınıflarımızda misafir ediyoruz" şeklinde konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT

okul14.jpg