Bu kesintiler kullanıcıların cihazlarına ciddi zararlar verebilir. Bunun da tazminat değerleri çok yüksek olur. Dileriz durum geçicidir" dedi.

SÜREKLİ DEVAM EDERSE ANLAYIŞLA KARŞILAYAMAYIZ

Geçtiğimiz gün Gaziantep 3 Trafo Merkezini besleyen şehrin büyük bir bölümünde elektrik kesintisi yaşandığını, ayrıca bazı bölgelerde 3, 4 kez devreye girme, çıkma, enerji dalgalanmaları yaşandığını belirten İslim Arıkan, "Özellikle, Karataş Bölgesi ve civarında yaklaşık 1,5 saat elektrik kesintisi yaşandı. Bu bölgemiz Gaziantep 3 Trafo Merkezinden beslenen bir bölgemiz. Yeni açılan Kilis Yolu civarında, Bağlarbaşı mevkiinde, daha önce bahsettiğimiz yeni Gaziantep 6 Trafo Merkezi devreye girmiştir. Büyüyen şehirle birlikte, ihtiyaç olan bu trafo merkezinin amacı, hem kendi bölgesinin elektrik ihtiyacını karşılamak, hem diğer trafo merkezlerinin elektrik yükünü almaktır. Yetkililerden aldığımız bilgiler, kesintinin sebebinin, iki trafo arasında yük dağılımlarının gerçekleştirilmesi sonucu oluşan kesintilerdir. Devreye alma çalışmaları sırasında oluşan ve istenmeyen arızalar geçici bir durumdur, ama bu sürekli devam edecekse anlayışla karşılanması mümkün değildir" diye konuştu.

EN ÇOK ŞİKAYET KARATAŞ'TAN

Bu kesintilerin kullanıcıların cihazlarına ciddi zararlar verebileceğini dile getiren Arıkan, "Bunun da tazminat değerleri çok yüksek olur. Dileriz durum geçicidir. Dağıtım şirketleri yatırımlar yapıyorlar. Büyüyen Gaziantep’te de hızlı şekilde yatırımları devam ediyor. Bu yatırımın önceliğinin doğru belirlendiğinden emin değiliz. Çünkü Karataş Bölgesi yaklaşık 3,4 yıldır şikayet aldığımız, sürekli arızaların olduğu, kesintilerin yaşandığı, cihazların arızalandığı bir bölge. Talebimizi yineliyoruz, kamuoyu ile sağlıklı veri paylaşmak için; Dağıtım şirketinden beklentimiz; Yerel yönetim ve bizlerinde dahil olduğu toplantılarda, İlimizin hangi bölgelerine Neden? Ne kadar? Ne tür yatırım yapıldığının açıklanması, anlatılmasıdır. Bu konuda verilecek bilgilerin yatırımlar için yerel yönetimler ve meslek odalarının katkıları ile daha verimli olacağını düşünüyoruz"şeklinde konuştu. Meral KINACILAR