3-010.jpg

AK Parti Genel Merkezinde gerçekleşen buluşmada, Çiğdem Karaaslan Kent Konseylerinin yapılanmasında, faaliyetlerinde ve etkinlikleri konusunda hayli mesafe aldığını söyleyerek “ Kent Konseyleri sivil toplum adına büyük sorumluluklar üstleniyor. Bir nevi danışmanlık hizmeti görüyor. Bizde bu konuda kent konseylerinin daha etkin ve aktif alanda olması düşüncesini taşıyoruz. Onun için bilgi ve görüş alışverişinde bulunduk. Çok değerli bilgiler edindik. Kent Konseyleri Birliğinin çalışmalarını takdirle izliyoruz”dedi. Buluşmada Çiğdem Karaaslan’ın yardımcısı Mustafa Kenan Yılmaz da hazır bulundu.

2-012.jpg


BİNİCİ: KENTLİ İLE BÜTÜNLEŞME YOLUNDA İLERLİYORUZ

Kent Konseyleri Birliği dönem Başkanı Necati Binici, Gaziantep, Eskişehir, Çanakkale, Adana, Balıkesir Karesi, Kahramanmaraş ve Yalova temsilcilerinden oluşan birliğin yürütme kurulu olarak, Türkiyedeki konsey yapılanması hakkında bilgi verdi. Kent Konseylerinin farklı misyonu olduğunu belirten Binici, Kent Konseylerinin temel taşı niteliğindeki “katılım ve erişebilirlik”, kent konseyi yönetmeliğinin de sürekli altını çizdiği bir kavram. Karar süreçlerine kentlilerin katılımında belirleyici rol üstlenen Kent Konseylerinin aynı zamanda kent vizyonunun belirlenmesi ve geliştirilmesinde de çalışmalar yapıyoruz ve kentli ile bütünleşme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Yılda yaklaşık 4 bölge ve 2 ulusal toplantı yapıyoruz. Burada katılımcı illerin kendi arasındaki işbirliğini sağlıyoruz. Ve iyi örnekleri illerine taşımasını sağlamada yolunda çalışmalar yapıyoruz. Bu arada illerdeki sorunların çözümü konusunu da yetkili makamlara iletiyoruz. Bölge toplantıları, bu görev ve sorumluluğun yerine getirilmesi için yaygınlaştırılıyor ve Kent Konseylerinin kentine sahip çıkma ve karar süreçlerine katılımda aktif rol almalarını sağlamada destek sağlıyor. Birlik olarak, kentlerimizde alınacak yerel kararlarda Kent Konseylerinin yapabilirliği güçlendiği oranda, kentlerin kaynaklarının daha verimli kullanılacağı, geleceğinin daha sağlam ve sağlıklı oluşacağı ve yerelin gelişirken, tarihi, doğal ve kültürel değerlerinin korunacağı inancındayız” diye konuştu. Buluşmada sürekli not alan Çiğdem Karaaslan, en kısa zamanda tekrar bir araya gelinerek, Kent Konseyleri için önemli kararla alınması yolunda çaba sarfedeceklerini söyledi.

1-011.jpg


TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİNDE BULUŞMA

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme kurulu, Merkezi Ankara'da bulunan Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör ile de görüştü. Faaliyetler hakkında bilgi veren Yürütme kurulunu tebrik eden Hayrettin Güngör, çalışmalarında başarılar dileyerek “son derece istikrarlı bir çalışma temponuz var. Birliğinizin de belirttiği üzere yeni kurulan büyükşehir belediyelerinde ortaya çıkan çeşitli problemlerin çözümü konusunda önümüzdeki günlerde Türkiye Kent Konseyleriyle birlikte çalışmalar yapacağız. Sizleri takdirle izliyoruz”dedi.

hh.jpg