Gaziantep Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurulu Belediye Salonunda gerçekleştirilen resepsyon sonrası Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan başkanlığında toplandı. Konseyin açılış konuşmasını yapan Başkan Mehmet Aslan Gaziantep Kent Konseyinin Türkiye için bir model olacağını ve yeni konseyler için şehrin örnek olacağına değinerek Kent Konseyinde şehrin sorunlarının tartışılacığını belirtti.

KONSEYE KATILIM YOĞUNDU

Konseye AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdullah Nejat Koçer, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu , eski belediye başkanı Celal Doğan ile kent konseyi üyeleri ve protokol üyeleri katıldı.

BAŞKANLAR HİZMETLERİNİ ANLATTI

Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan'ın konuşmasıyla başlayan konseyde Gaziantep Şehitkamil, Şahinbey ve Büyükşehir Belediye Başkanları yaptıkları çalışmalar hakkında konseye bilgi verdi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu "Mahalle olan köy okullarına kütüphane oluşturduk. Vefa hizmeti başlattık 2 Ekip vasıtasıyla günlük 10-12 aileye hizmet veriyoruz. Engelli İstihdam Merkezi yaptık.Spora önem verdik 11 ay gibi kısa bir sürede yarı olimpik yüzme havuzunu yaptık" dedi. Fadıloğlu ardından söz alan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu belediye olarak yaptıkları çalışmaları anlattı Tahmazoğlu, " 72 adet futbol sahası, 40 adet basketbol sahası yaptık. Bunlardan gençlerimiz ücretsiz olarak faydalanıyor. Asfalt ve kilit taşında rekor kırdık Şahinbey'in yüzde 95 bütün yollarını yeniledik. 203 bin 439 vatandaşımıza Gençlik Merkezleri ve Sosyal tesislerde kurs verdik" diye konuştu.