Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan, Türkiye genelinde yaşanan olaylara Gaziantep’ten sağduyu çağrısında bulundu. Ünalan, "Bu zamanlar, bilincimiz ve imanımızın ışığıyla, birbirimize kenetleneceğimiz zamanlardır" dedi.

BİR VE BERABER HAREKET EDELİM

Ünalan da Gaziantep’te katıldığı toplantıda vatandaşı sağduyulu olmaya davet etti. Bingöl’de şehit olan emniyet mensuplarına Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileyen Ünalan, “Yeni Türkiye’nin konuşulduğu bu günlerde, Irak Şam İslam Devleti’ne tepki bahanesiyle ülkemizin çeşitli noktalarında çatışmalar çıkartıp, Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışan şer odakları hiç durmadan çalışıyor. Bu süreçte halkımızın, Anadolu insanımızın ve basınımızın sağduyulu olması gerekir. Yanlış yönlendirmelerle, halkı farklı noktalara taşımakla, bazı yaraları kaşımakla topluma fayda sağlayamayız. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Büro Memur-Sen olarak, vicdan ve akıl sahibi herkesi duyarlı olmaya, sağduyu ve kardeşlik içerisinde bir ve beraber hareket etmeye davet ediyoruz" dedi.

BİZ BÜTÜNLEŞİYORUZ

'Tüm insanlık için bir ve bütün olma zamanı gelmiştir' diyen Ünalan, "Sıkışan, daralan dünyamızda birlik olmadan dirlik olamaz. Nitekim tarihteki örnekler bize bunu anlatmaktadır. Birlik içindeki toplumlar başarılı olmuş, medeniyetler kurmuş, parçalananlar ise dağılmış, yok olmuş, tarihten silinmiştir. Bir olmak önce kendini kendinde bulmak, kendini kendinde görmek, var olanı açığa çıkartmak, sonra bütünün ayrılmaz bir parçası olduğunu bilmektir, sevmektir, saygı duymaktır. Gizlemek değil, açık olmaktır. Söylemek değil, uygulamaktır.

Birliğe giden yolda, bundan böyle, bir araya gelme anları başlamıştır. Artık Büro Memur-Sen olarak biz, bütünleşiyoruz. Biz, sizlere ve tüm kamu görevlilerine hizmet etmek için bir araya geliyoruz. Bizde kimin kalem olduğu, kimin kelâm olduğunun önemi yoktur. İsimlere, unvanlara, mevkilere, makamlara değil, ortak bilinçle, Büro Memur-Sen üyelerine ve tüm kamu görevlilerine hizmet vaktidir şimdi. Hiçlikten hepliğedir yolumuz. Hep olunca, biz oldu yeni adımız. Önceden ben, sen, o olan bilincimiz; şimdi biz oldu, bir oldu sevincimiz. Şimdi birlikte bir söz, bir göz, bir öz, bir bilinç olarak yola devam dostlar. Bu zamanlar, bilincimiz ve imanımızın ışığıyla, birbirimize kenetleneceğimiz zamanlardır.” İHA