Maçlarını toprak sahada oynayan takımlar, tartışmalı kararlarda ise VAR hakemi olarak atanan ve maçı başladığı andan itibaren pür dikkat saha kenarından izleyen gözlemciye başvuruyorlar.Dünyanın en eski yerleşim alanlarından biri olan ve Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi sınırlarında bulunan 3 bin nüfuslu Dülük Mahallesi, bu sefer bin yılları aşan tarihi ile değil, futbola olan tutkusuyla dikkat çekti. Yaşlısıyla, genciyle bir araya gelen Dülük Mahallesi erkekleri, önce kendi futbol federasyonlarını, sonra da 8 takımlı kendi Süper Lig’lerini kurdu. Mahallenin kadınları ise Dülük Süper Lig’ine tribünden destek oldu.

"TARTIŞMALI KARARLARDA VAR" Yaklaşık 3 bin nüfuslu köyde Dülük Futbol Federasyonu bünyesinde kurulan Dülük Süper Lig’inde 8 takım yer alıyor. Yaşlısıyla, genciyle 250 futbolcunun ter döktüğü ligde, maçlar çift devre lig usulüne göre oynanıyor, her pazar oynanan maçların ardından kazanan takımlar hanesine 3 puan, berabere kalan takımlar da 1 puan yazdırıyor. Kaybeden takımlar ise toprak sahadan boynu bükük ayrılırken, sezon sonu ligi zirvede bitiren takım kupa ve madalya ile ödüllendiriliyor. Ligde oynanan maçlardaki tartışmalı kararlara ise saha kenarlarındaki sandalyelerinde oturarak pozisyonları pür dikkat takip eden VAR hakemleri müdahale ediyor.

GENÇLER İÇİN KURULDU, BÜTÜN MAHALLEYE YAYILDI Yaklaşık 6 yıl önce, Dülük Mahallesi’nin önde gelenleri tarafından özellikle gençleri kötü alışkanlıklardan alıkoymak için Dülükspor, Özdülükspor, Osmanlıspor, Dirilişspor, Selçukluspor, Antikşehirspor, İstiklalspor ve Modelspor takımlarının katılımıyla kurulan Dülük Süper Ligi, zamanla bütün mahalleye yayıldı. Mahallenin toprak sahasından oynana maçlarda 17 yaşındaki bir genç ile 55 yaşındaki bir yetişkin, baba ile oğul, amca ile yeğen aynı anda ter dökmeye başladı. Dülük Mahallesi’ndeki bu manzara kısa zamanda kent protokolünün de dikkatini çekti.

KENT PROTOKOLÜ MALZEME DESTEĞİ SAĞLADI, MAÇLARI İZLEDİ Mahallede, futbola olan tutkuyu gören Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek ve Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Dülük Süper Ligi’ne malzeme desteğinde bulunup, pazar günleri şölen havasında oynanan ve büyük bir çekişmeye sahne olan bazı maçları da yerinde takip ediyor. Dülük Süper Ligi’nde oynanan bazı maçları yerinde takip eden ve takımlara malzeme desteği sağlayan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Biz, ‘Spor Şehri Gaziantep’ projesi kapsamında sporu kentin tamamına yaymayı hedefliyoruz. Bunu kırsal mahallelerde de yapıyoruz. Dülük Mahallemizde de 8 takım ve 250 sporcunun katılımıyla bir lig kurulmuş. Biz de Büyükşehir Belediyesi ile bu takımlara çeşitli malzeme desteklerinde bulunarak yanlarında olduğumuzu göstermek istedik. Ben emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi. İHA