UNESCO tarafından gastronomi alanında koruma altına alınan Gaziantep mutfağının ünlü lezzetleri arasında yer alan kavurma, Kurban Bayramı'nda damakları tatlandıracak yemeklerin başında geliyor.

ÜÇ GÜN SÜRDÜ

GASMEK Aşçılık Okulunda talep üzerine düzenlenen atölyede genç kızlara kavurma yapımı öğretiliyor. Üç gün süren ve 10'ar kişilik grupların oluşturulduğu eğitimde kavurma yapımının inceliklerini ustalarından öğrenen genç kızlar, öğrendiklerini uygulayabilmek üzere Kurban Bayramı'nı bekliyor.

671 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Serdar Tolay, ilçeler dahil 22 kurs merkeziyle 26 alanda, 216 branşta ücretsiz kurs verildiğini söyledi. Tolay, "Gastronomi kenti olmamız dolayısıyla en önemli branşlardan birisi Aşçılık ve Pasta Okulumuz. Burada 5 aşçı, 14 aşçı çırağıyla yöresel lezzetlerden tutun da dünya mutfaklarına kadar birçok alanda eğitimler veriliyor. Yılbaşından bu yana 31 kurs açıldı, 671 kişiye eğitim verildi." ifadelerini kullandı.

KAVURMA ÖĞRENDİLER

Kavurma hakkında gelen talep üzerine bayram öncesi atölye oluşturduklarını belirten Tolay, "Gençlerimiz, kavurma yemeğini annelerinden öğreniyor. Bunun yanı sıra bir de ustalardan öğrenmek istediklerini söyleyince atölye düzenlemeye karar verdik. Gaziantepliler mutfak konusunda bir hayli becerikli ve istekli. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu istekleri en iyi şekilde karşılamaya çalışıyoruz." diye konuştu. AA