Coğrafi işaretin alınmasıyla, Antep Katmeri’nin standardının korunması ve geleneksel üretim metoduna uygun olarak her yerde üretilebilmesi sağlanmış oldu ve marka değeri kazandırıldı.

KONUKOĞLU MUTLU

Başkan Adil Sani Konukoğlu, Antep Katmerinin coğrafi işaret tescilinin alınmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, “Gastronomi kenti Gaziantep’in yöresel bir ürününün daha tescil olmasından dolayı mutluyum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yöresel ürünlerimize sahip çıkmak ve markalaştırmak gücümüze güç katacaktır” dedi.

ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP

Gaziantep’in, Türkiye’nin sanayisi ve ticaretinde çok önemli yere sahip olduğunu dile getiren Konukoğlu, “Şehir olarak birçok alanda çeşitli kültürel zenginliklerimiz var. Bunlardan birisi de dünyanın da bildiği mutfağımızdır. Gaziantep mutfağı seneler boyunca çeşitli geleneklerin kültürlerin harmanlanmasıyla oluşmuştur” diye konuştu.

HAYIRLI OLSUN

Türkiye’de bütün illeri kapsayan lezzet haritası çalışmasına göre, çeşit açısından en zengin mutfağa sahip ilin Gaziantep olduğunu anlatan Konukoğlu, şöyle devam etti: “Gaziantep mutfağı 500 çeşit yemek ve tatlıdan oluşuyor. Katmer de yöre mutfağının vazgeçilmez tatları arasında bulunuyor. GSO olarak, milli kültürümüzün bir parçası olan yöresel lezzetlerimizin özellikleri ve lezzetinin korunup tanıtımı için önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu doğrultuda Antep Katmeri de coğrafi işaret tescili alan ürünlerimiz arasına girdi, Şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun.”

YOĞUN ÇABA GÖSTERİYORUZ

Marka şehir Gaziantep’in marka ürünlerinin sayısını artırmak için kentteki bütün kurumların yoğun çaba harcadıklarına dikkat çeken Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Antep Katmeri’nin coğrafi işaretini alarak geleneksel tatlımızın yöresel ve özgün özelliklerini koruduk. Gaziantep ve ülkemizin tanıtımında yemek kültürümüzün önemli bir yeri var. Ülkelerin ve şehirlerin gelişmesi artık markalarla oluyor. Türkiye’nin her ilinde meşhur ürünleri var. Yüzyıllardır bu kültür ürünleri yaşatılıyor. Bunların her biri bölgesel kalkınma için birer ekonomik fırsattır. Bütün şehirlerimizin yöresel ürünlerine sahip çıkarak markalaştırması, ekonomiye kazandırması gerekiyor.’’ BÜLTEN