Katar’da bulunan Gaziantepli iş adamı İbrahim Engin Yeşilyurt’un girişimleri doğrultusunda başlatılan dostluk köprüsü sonuçlarını vermeye başladı. Katar'ın Al-Arabi Kulübü Başkan Vekili Jassim Mohamed Al-Kuwari ve ekibi Celal Doğan Tesislerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

KARDEŞ KULÜP OLDU

Kulüp başkanı Huzeyfe Durmaz ve yönetim ile bir araya gelen Katar ekibi, teknik direktör Oktay Derelioğlu ve futbolcularla da tanıştı. Yapılan görüşmelerin ardından Katar'ın Al-Arabi Kulübü ile kardeş takım anlaşmasına imza atıldı. Al-Arabi takımı ile karşılıklı futbolcu alış verişi yapılacak. Katar’da ve şehrimizde karşılıklı dostluk maçının yanı sora Al – Arabi takımı yaz kampını şehrimizde yapmayı planlıyor.

DESTEK SÖZÜ ALINDI

Gaziantepspor kulübü ile kardeş kulüp olan Katar'ın Al-Arabi Kulübü Başkan Vekili Jassim Mohamed Al-Kuwari kırmızı – siyahlı temsilcimize hem maddi hem de manevi destek olma sözü verdi.

STADYUMU GEZDİLER

Katar'ın Al-Arabi Kulübü heyeti Celal Doğan tesislerinde yaptıkları incelemenin ardından bir diğer adresi ise yeni Gaziantep Stadyumu oldu.

Stadyumda tribünleri, locaları, vıp salonunu, soyunma ve toplantı odalarını, hakem odalarını, sahayı, bütün giriş ve çıkış kapılarını gezen heyet stadyuma hayran kaldı.

BAKIŞ AÇILARI DEĞİŞTİ

Katar ekibinin yetkilileri yönetim ve teknik ekip ile görüşmelerinin ardından tesisler ve stadyumu gezdikten sonra şehrin genel durumu hakkında da bilgi aldılar.

Teknik direktör Oktay Derelioğlu’nun futbolculuk döneminde ki videolarını da izleyen ekip, ayrıca Gaziantepspor’un da birçok maçlarının görüntülerini izlediler. Gaziantepspor taraftarlarının önce ki sezonlarda yoğun bir taraftar topluluğunun olduğunu ancak son dönemlerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle tribünlerde izlenme oranının düştüğünün açıklanmasının ardından Ar-Arabi takım yetkililerinin tesis ve stadyumu beğenmelerinin yanı sıra iki kulübün geleceğe yönelik işbirliği içerisinde birçok ortak projeyi gerçekleştirebileceklerini belirttiler.

YASAĞI KALDIRMAK İSTİYORLAR

Katar'ın Al-Arabi Kulübü Başkan Vekili Jassim Mohamed Al-Kuwari ülkesine döndükten sonra genel durumlar hakkında kulüp başkanına bilgiler verecek.

Bu doğrultuda Gaziantepspor’un öncelikli durumunun transfer yasağının kalkması olduğunu öğrenen Al-Kuwari, bu dönem için geç kalındığını ancak yeni sezon öncesi bu sorunu istenilirse birlikte çözebilecekleri önerisini sunduğu öğrenildi.

ÖNÜMÜZDE Kİ AYLARDA NETLİK KAZANACAK

Gaziantepspor ile Al-Arabi kulüpleri arasında ki gelişmeler önümüzde ki günlerde netlik kazanacak. Katar yetkilileri kırmızı – siyahlı temsilcimizle pilot takım uygulaması veya önce şirketleşme ve ardından hisse alma gibi konuların detaylı bir şekilde gündeme alacaklar. Bu konularda ki gelişmeler karşılıklı istişareler doğrultusunda karara bağlanacak.

MUHARREM TÜRKOĞLU