Katar’ın önemli şirketlerinin de sahibi olan Al-Arabi takımının kulüp başkanı Sheikh Faisal Bin Mubarak Al-Thani’nin kırmızı – siyahlı temsilcimize önemli ölçüde destek vermeye hazırlandığı öğrenildi.

Katar’da bulunan Gaziantepli iş adamı İbrahim Engin Yeşilyurt’un girişimleri doğrultusunda başlatılan kardeşlik köprüsünde olumlu gelişmeler yaşanıyor.

Geçen hafta Al-Arabi Kulübü Başkan Vekili Jassim Mohamed Al-Kuwari’nin yanı sıra antrenörler ve bazı yöneticilerle birlikte şehrimize gelen Yeşilyurt, Katar dönüşü çalışmalarını hızlandırdı.

OLUMLU RAPOR SUNDULAR

Gaziantepspor’un bulunduğu konumun kendisini rahatsız ettiğini ve bu nedenle gönül verdiği takıma destek olabilme adına elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştığını ifade eden Yeşilyurt, “Al-Arabi takımının yetkilileri Gaziantep’te yaptıkları incelemelerin ardından tesisleri, stadyumu ve şehri oldukça beğendiler. Özellikle Müslüman bir ülke takımı olmasının yanı sıra Türkiye ismini de duyunca sempatileri daha da arttı. Heyet Katar’a geldikten sonra kulüp başkanına olumlu raporlar sundular, benim de görüşmelerimde iyi niyetlerini sundular ve destek konusunda Gaziantepspor’un yanında olacaklarını ifade ettiler” dedi.

DAVET ETTİLER

Gaziantepspor ile dostluk maçı oynayacaklarını aktaran Yeşilyurt, “Türk Milli takımının maçları nedeniyle verilen arada Katar’a davet ettiler. Mart ayının 22 veya 23’ünde burada bir maç organizasyonu hazırlığına başladılar. Bahsettiğim tarihler burada hafta sonu olarak değerlendiriliyor bu nedenle 22 – 23 Mart olarak düşünüyorlar. Bu arada Gaziantepspor ile ilgili de araştırmalara devam edecekler ama destek konusunda kararlı olduklarını sürekli deklare ettiler” açıklamalarında bulundu.

MUHARREM TÜRKOĞLU