Gaziantep'te bir ikamette kasayı oksijen tüpüyle açan ve içindeki altınları aldığı ileri sürülen 2 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre Değirmiçem Mahallesi Muammer Aksoy Bulvarı üzerinde ikamet eden K.Ü.'nün evinde meydana geldi. İddiaya göre kimsenin evde olmadığı bir saate K.Ü.'nün evine giren F.D. ve Ş.N. çelik para kasasını oksijen tüpüyle kesti. Kasa içinde bulunan 6 adet altın set, 3 adet 22 ayar burma bilezik, 3 adet kolbağı, 2 adet erkek yüzüğü, 10 adet küpe ve yüzük, 3 takım uçları altın inci, 3 adet bayan kol saati, 1 adet altın anahtarlık, 10-15 gram ağırlığında Cumhuriyet altınına benzer altın bronşları
çaldı. Olay yerinde incelemelerini tamamlayan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Çevredeki güvenlik kameralarını da inceleyen polis şüphelilerin eşkallerini belirledikten sonra durumu şüpheli görülen F.D. ve Ş.N. gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şahıslar daha sonra adli makamlara sevk edildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.