Hazırlanan Ekopark Projesiyle, Teras Alanı, Plaj, Su Altı Araştırma Merkezi, Rehabilitasyon Alanları ve Ekopark’ın yer alacağı 5 bin 500 dönüme doğa harikası bir mekan kurulacak.

Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından Türkiye’deki ulusal öneme sahip 45 sulak alandan biri olan Karkamış - Nizip Taşkın Ovası Sulak Alanı için kapsamlı bir çalışma sonucunda Ekopark Projesi tamamlandı. 197 kuş türü ve 71 farklı canlının barınacağı sulak alanda, vatandaşlarla doğa adeta bütünleşecek.

EN ÖNEMLİ REZERVUAR

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı yetkilileri konuyla ilgili olarak, “Sulak alanlar, zengin bitki ve hayvan türleri ile yoğun organizma koleksiyonuna sahip olan yeryüzünün en önemli genetik rezervuarlarıdır. Bulundukları bölgenin su rejimini düzenlemesi ve iklimin dengelenmesinin yanı sıra başta balıkçılık olmak üzere, tarım, hayvancılık ve rekreasyonel faaliyetlere imkân sağlayan, yüksek bir değere sahip olan cazibe noktaları olmuşlardır. Karkamış-Nizip Taşkın Ovası Sulak Alanı, Gaziantep sınırları içinde yer almaktadır. Proje alanı, Fırat Nehri boyunca, Birecik-Karkamış Barajları arasındadır. Proje etkileşim alanı içerisine, iki ilçe merkezi ve sekiz yerleşim girmektedir. Yerleşim yerlerine yakınlığından dolayı, alan vatandaşlar tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. Ayrıca yılda büyük çoğunluğu yabancı olan yaklaşık 70 bin kişi alanı ziyaret etmektedir" dedi. BÜLTEn