Bugün Osmanlıspor ile play-off rövanş maçı oynayacak olan Gazişehir'i desteklemek için başkante giden taraftarlar, akıl almaz bir kararla şehre sokulmadı. Kimse bu konuda bir tepki vermezken, tek tepkiyi Gaziantepli Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan verdi. Karakan yaptığı açıklamada, "Ankara Valisi ve Emniyet Müdürü Gaziantepli Taraftarlar İçinHarekete Geçmelidir Gaziantep’liye kimse mahkum yada terörist muamelesi yapmamalıdır, yapılanlar çok ayıp"dedi.

Gazişehir Gaziantepspor taraftarlarının Ankara’ya sokulmayıp şehrin dışında saatlerdir bekletilmelerine sert tepki gösteren Sadık KARAKAN ağır konuştu.

Bir şehir düşünün, ülkemizin güneydoğusunda, etrafı ateş çemberi ile sarılı bu şehir, adı GAZİANTEP.. Bölgenin bir çok şehrinde geçinemeyenler bu şehre gelir iş bulur, aş bulur, şirket kurar, holding olur, ev bark alır, evlenir, hatta öyle benimser ki bu şehri, cenazesinide bu şehre defneder. Irak’ta savaş olur insanları bu şehre gelir huzur bulur, Suriye’de savaş olur insanlar bu şehirde huzur bulur.. Bütün bunlar neden olur biliyormususnuz? Gaziantep insanının asaletinden, Antep’linin hoşgörüsünden, insanlığından, yardımseverliğinden, tevazusundan, cömertliğinden, kadirşinaslığından, dan, dan, dan….. bütün bu özellikleri bünyesinde barındıran dünyada çok az millet görürsünüz.. Bu Milletle Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK iftihar etmiş ve nüfus kaydını bu şehre aldırmıştır.Gelelim esas meseleye ; Osmanlıspor ile bugün Gazişehir takımımızın maçı var. Taraftarlarımız, Türkiye’nin başkenti Ankara’ya sokulmuyor, şehrin 40-50 km dışında bir benzin istasyonunda tutuluyor, muhtemelen etraflarıda polisle çevirili, ya bu ne saçmalık, bu ne kepazelik, böyle bişey olabilirmi, kardeşim,bu şehrin taraftarının tarih boyunca bir tek sabıkası yoktur, her gittiği deplasmanda, o ilin emniyetinden, valiliğinden, rakip kulüp başkanlığından teşekkür almıştır. Sen bu insanlara mahkum muamelesi yaparsan, sen bu asil insanlara terörist muamelesi yaparsan iyi bişey yapmış olmazsın, bilakis bunları gerersin. Mübarek Ramazan günü insanlara zulmetmeye ne hakkınız var, bu insanlar bunu haketmiyor. Habur’dan ülkeye sokulan terörislere böyle bir muamele yapılmamıştır ifadelerini kullanan Sadık KARAKAN ‘Gazi şehrin asil insanları bu zamana kadar hangi müsabakada olay çıkarmıştır, hangi olaya karışmıştır, hep haksızlığa uğramış ama bütün tahrik ve tazyiklere rağmen hiçbir zaman taşkınlık yapmamıştır. Bu insanlara Ankara’da dolaşsa, gezse, alış veriş yapsa, ya Anıtkabir’e gidip Ata’sını, hemşehrisini ziyaret etse, bir fatiha okusa olmazmı’ dedi. Ankara Valisi ve Emniyet Müdürü Gaziantepli taraftarlar için harekete geçmesi gerektiğini de ifade eden Karakan Gaziantepli taraftarların acilen Ankara’ya alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.SON DAKİKABu arada Sadık Karakan'ın tepkisinden sonra Ankara Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü hemen harekete geçti ve Gölbaşında benzin istasyonunda bekletilen Gazişehir taraftarlarını koyduğu yasağı kaldırdı. Taraftarları taşıyan otobüsler saat 16.45 den itibaren Başkent'e giriş yaptılar.