TBMM Genel Kurulu’nda 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin hesap Kanunu Tasarısı görüşmeleri üzerine yaptığı konuşmada geçen yıl bütçe görüşmelerini de hatırlatarak “Geçen yıl bütçe görüşmelerinde çıktık bu kürsüden aynı şeyleri tekrar tekrar söyledik. Değişen hiçbir şey olmadı. Bu yıl bütçede de yandaş, peşkeş ve saray var ama yine vatandaş yok” dedi.

Kaplan, geçen yıl bütçe görüşmelerini hatırlatarak “Geçen yıl bütçe görüşmelerinde çıktık bu kürsüden aynı şeyleri tekrar tekrar söyledik. Dedik ki; bu bütçede esnaf yok, çiftçi yok, işsiz yok, emekçi yok. Bu bütçede EYT’li yok, atanamayan öğretmen yok, emekli yok, öğrenci yok, kadın yok, çocuk yok. Bu bütçede yandaş var, peşkeş var, saray var;ama vatandaş yok dedik! 2021 yılı bütçesinde de değişen bir şey yok! Bu bütçede saray dışında, değişen sadece çaresiz vatandaşlarımızın isimleri!” dedi.

SADECE SAYILARA BAKILIYOR

Konuşmasının devamında işsizlik, kadın cinayetleri, iş cinayetleri, işsizlikten intihar eden vatandaşların isimlerini tek tek sıralayarak AKP İktidarının bu isimleri sadece sayı olarak gördüğünün altını çizdi. Milletvekili “Kadın cinayetlerini, iş cinayetlerini, işsizlikten intihar eden vatandaşlarımızı, evine ekmek götüremeyen yurttaşlarımızı, kepenk kapatan esnafımızı, atanamadığı için intihar eden gençlerimizi sadece sayı olarak gören İktidar; bu ülkenin umudunu, direncini, yaşama sevincini elinden aldı! Hakkın, hukukun ve adaletin bu ülkeye geleceği günler yakındır. Barışın, huzurun, özgürlüğün bu ülkeye geleceği günler yakındır. Bu devranın döneceği; halk için, emek için, eşitlik için bütçelerin görüşüleceği günler yakındır” diye ifade etti. HABER MERKEZİ