Seçimlerde Eyüp Yeşildağ 87, Şıho Kelleci ise 65 oy alarak yarışı kaybeden taraf oldu. Ali Şefik Alkurt'un yönetimi ise Hacı Kiraz, Filiz Öztürk, Nurettin Akkartal, Mehmet Dinç, Hasan Yaşar, Mehmet Çevik'ten oluştu.

Kantinciler Odası'nın Olağanüstü genel kurulu Kozanlı Plaza'da yapıldı. Divan Başkanlığını Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu'nun yaptığı seçimlerde Ali Şefik Alkurt, Şıho Kelleci ve Eyüp Yeşildağ başkanlık için yarıştı.

YEŞİLDAĞ:SORUNUMUZ ÇOK

Genel kurulda konuşan Adaylardan Eyüp Yeşildağ, esnaf olarak büyük sıkıntıları olduğunu anlattı. Yeşildağ, "Yasaklı ürünler, kira artış oranları, okul kapılarının açık olması, okul kapılarında bekleyen seyyar satıcılar gibi daha birçok konuda büyük rahatsızlıklarımız var. Çözüm hedefli fikirlerimizle esnafımızın karşısına çıkıyoruz. Kim kazanırsa kazansın, sonucun tüm esnaf arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

KELLECİ:YASAKLI ÜRÜNLER ESNAFIN BELİNİ BÜKTÜ

Adaylardan Şiho Kelleci, yasaklanan ürünlerin esnafın belini büktüğünü söyledi. Kelleci, "Son zamanlarda yaşanan yasaklar esnafımızın belini bükmüştür. Türkiye Kantinci İşverenler Sendikası kurulmuştur. Genel Başkanımız da kongremize hoş gelmiştir. Şu anda ben de sendikanın genel başkan yardımcısıyım. Bizler Türkiye’de tüm esnaflarımızın hakkını aramak için yola çıktık. Hizmete devam edebilmem için siz esnaflarımızın oylarını talep ediyorum" diye konuştu.

ALKURT:YASAKLI ÜRÜN SAYISI DÜŞECEK

Adaylardan Şefik Alkurt ise, yarım kalan işleri tamamlamak için aday olduğunu belirterek, "Şu an ekonomik bir kriz olduğu bir gerçektir. Yasaklı ürünler kantincilierin kabusu oldu. Bu durumun müjdesini bir hafta sonra esnafımıza vereceğiz. Yasaklı ürün sayısını önümüzdeki haftaya yüzde 80’e kadar düşüreceğiz. Kola, cips ve şeker dışında diğer ürünler için serbestlik getireceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Yapılan seçimlerde, Ali Şefik Alkurt 111, Eyüp Yeşildağ 87, Şıho Kelleci ise 65 oy aldı.

İŞTE ADAYLARIN YÖNETİM LİSTELERİ

EYÜP YEŞİLDAĞ

Yönetim Kurulu Asil Üyeler:

Savaş Tazeoğlu, Abdussamet Yıldız, Ahmet Uğur Baloğlu, Enver Altın, A.Rahim Arıcı, Hasan Doğan

Denetim Kurulu Asil Üyeler.

İsmail Şengül, Celal Sevim, Arif Konur

ALİ ŞEFİK ALKURT

Yönetim Kurulu Asil Üyeler:

Hacı Kiraz, Filiz Öztürk, Nurettin Akkartal, Mehmet Dinç, Hasan Yaşar, Mehmet Çevik

Denetim Kurulu Asil Üyeler:

Ali Sönmez, Zeynep Durmaz, Mehmet Şimşek

ŞIHO KELLECİ

Yönetim Kurulu Asil Üyeler:

Cuma Zoroğlu, Eyyup Koçak, Taner Gıranta, Abuzer Yiğit, Ali Altındağ, Cumali Yaşar

Denetim Kurulu Asil Üyeler:

Ertuğrul Akkol, Hüseyin Türkan, Fethullah Ayan

BU 3.SEÇİM OLDU

Kantinciler Odası'nda Ocak ayında yapılan olağan genel kurulunda iki aday yarışmış başkanlığı Ali Şefik Alkurt kazanmıştı. Şıho Kelleci'nin seçimlere itiraz etmesi ve 160 imza toplanması sonucu olağanüstü seçim kararı alınmış yapılan olağanüstü kongrede oylar eşit ( 264) çıkınca iş çıkmaza girmiş ve kura mı çekilecek diye beklenirken olağanüstü kongre kararı alınmıştı. Meral KINACILAR