"Şehre yeni bir Stadyum yapılmasıyla birlikte ‘Yıkılacak olan Kamil Ocak Stadyumu’nun yerinin ne olacağı belirsizliğini korumaktadır. Stadyumun yerinin ne olacağına dair her defasından yetkililer farklı açıklamalarda bulunmuşlardır" dedi.

ADIM ATILMADI

"TOKİ ile yapılan protokol bugüne kadar kamuoyu ile paylaşılmadığından stadyumun pozisyonun dair şu ana kadar atılmış bir adım yoktur" diyen Toğrul, "Meydan, cami, yüksek katlı bina ve AVM yapılacağı gibi birçok iddia bulunmaktadır. Şehirler meydanlarıyla ünlüdür. Mutlaka yaşayan bir meydanla şehri büyütmek gerekiyor. Gaziantepliler stadyumun yerinin kent meydanı olarak düzenlenmesini istemektedirler" diye konuştu.

İŞTE SORULAR

Toğrul, "Kamil Ocak Stadyum arsasının mülkiyetinin, TOKİ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılmış bir imar planı tadilatı ile TOKİ’ye devredilmiş olduğu doğru mudur? Yıkılacak olan Kamil Ocak Stadyumun yerine hayalinizdeki proje nedir diye kentte bir anket yaparak stadyumun yerinin ne olması gerektiğine dair bir çalışmanız olacak mıdır? Şehrin sakinlerinin ve sivil toplum örgütlerinin istediği şekilde bir proje yapmayı düşünüyor musunuz? Şehrin en merkezî yerinde olan stadyumun ve TOKİ’ye devredilen stadyumun yıkılarak yerine AVM, cami, yüksek yapılı konutlar yapılmak istenmesi doğru mudur?" HABER MERKEZİ