Şahin, şehrimizde yıllarca futbolun kalbi olarak nitelendirilen Kamil Ocak Stadyumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla yerini, çocuklardan gençlere ve kadınlara kadar toplumun tüm kesimlerinin yararlanabileceği sosyal bir alana bırakacağını söyledi. Şahin,"Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ve takibiyle aslında elimiz çok güçlendi. Camisiyle, yeşiliyle, kütüphanesiyle bu alanı nasıl planlayacağız, nasıl tasarlayacağız diye çalışıyoruz. Proje, bir ay içerisinde şekillenecek. Ondan sonra halkımızla paylaşacağız. 100 dönümlük çok büyük bir alanı, nasıl bir cennet bahçesine dönüştüreceğiz, bunun planını yapıyoruz" dedi.

YAŞAYAN MEYDAN OLACAK

Dönemin spordan sorumlu Devlet Bakanı Kamil Ocak tarafından 44 yıl önce yaptırılan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nın yanı başındaki stat, geçen yıl Gaziantep Arena'nın hizmete sunulmasıyla yıkılacağı günü beklemeye başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 100 dönümlük kent meydanının, daha yaşanabilir olması adına tasarım yaptıklarını söyledi.Kentsel tasarımı gerçekleştirecek görevlilere tüm teknik bilgilerin ve zemin etütlerini verdiklerini belirten Şahin, "Valilik binasını da taşıyarak bu alanın yaşayan bir meydan olmasını istiyoruz. Çocukların burada bir yaşam alanı oluşturmasını ve kadınların yeşil bir doku içerisinde vakit geçirebilmesini hedefliyoruz." dedi.

MEYDANA CAMİ YAPILACAK

Alleben Göleti'ndeki suyun depolanıp, bu meydanda görsele dönüştürüleceğini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:"Meydana bir cami yapılacak. Bu camiyi, sosyal camiye dönüştürerek, içerisinde kütüphane oluşturarak, gençlerin istifade edeceği bir meydan tasarımı projemiz var. Camisiyle, yeşiliyle, kütüphanesiyle bu alanı nasıl planlayacağız, nasıl tasarlayacağız diye çalışıyoruz. Proje, bir ay içerisinde şekillenecek. Ondan sonra halkımızla paylaşacağız. Görüş ve önerileri doğrultusunda da bu tasarımı eyleme dönüştüreceğiz. Toplumun tüm kesimlerini içene alacak kapsayıcı kuşatıcı bir kentsel tasarım üzerinde çalışıyoruz. Özellikle şehirler meydanlarıyla ünlüdür." (AA)