Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Gaziantep’e gelen Kamerun’un Menua Bölgesi’nden Belediye Başkanlarının da aralarında bulunduğu 5 kişilik heyet Gaziantep Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

Ziyaretleri sırasında GTO Genel Sekreteri Halil Göçer ile bir araya gelen heyet üyeleri, Gaziantepspor’da forma giyen Kamerunlu futbolcular sebebiyle Gaziantep’e ilgi duyduklarını ve Türk ve Kamerunlu işadamları arasında ortak yatırım ve sağlanabilecek işbirliği olanaklarını yerinde görmek amacıyla Gaziantep’e geldiklerini belirtti.

MUTLUYUZ

Ziyarette konuşan GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Dost ve kardeş ülke Kamerun’dan gelen siz değerli dostlarımızı GTO çatısı altında ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Gaziantep, birçok alanda Türkiye’ye örnek gösterilen, özellikle ticaret ve sanayi alanında bölgesinin lokomotifi haline gelen bir kenttir. Kamerunlu ve Türk işadamlarımızın birçok sektörde ticari işbirliği içerisine girebileceklerine inanıyorum. Bu noktada organize edilecek her türlü organizasyona Gaziantep Ticaret Odası olarak katkı sunmaya hazırız” dedi.

YAŞAM ŞARTLARINI ANLATTI

Heyet sözcüsü Jean Paul Nafcak ise, konuşmasında Kamerun’da yaşam şartları ve yatırım alanları ile ilgili bilgiler vererek, Türk işadamlarını Kamerun’da yatırım yapmaya davet etti. Özellikle kendilerinin yaşadığı Menua Bölgesi’nin birçok alanda keşfedilmeyi beklediğini ifade eden Nafcak, “Kamerun’da, özellikle bizim bulunduğumuz bölgede yatırım yapmak isteyecek Türk işadamlarına cazip olanaklar ve teşvikler sunulmakta. İki dost ülkenin işadamları çok daha fazla bir araya gelmeleri ve ortak başarılara birlikte imza atmalılar” diye konuştu.