İpekyolu Kalkınma Ajansı 2016 yılı 1. Kalkınma Kurulu Toplantısı, İpekyolu Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun başkanlığında Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlendi. İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, Ajansın sadece fon sağlayan bir kurum olarak değil bölgenin düşünce kuruluşu olarak kabul görmesi gerektiğinin altını çizdi.

COŞKUN: KALKINMA ÖNEM KAZANIYOR

İpekyolu Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, İKA’nın bölgede proje geliştirme konusunda farkındalık oluşturduğunu belirterek, kalkınmanın ekonomik ve sosyal ayağının birlikte ele alınması gerektiğini söyledi.

ÇALIŞIYORUZ

Toplantının açılışında konuşan İpekyolu Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Gaziantep Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Yavuz Coşkun, kalkınma konusunun giderek önem kazandığını belirterek, Ortadoğu’da yaşanan sıkıntıların ülkenin başarıyla atlatacağını ve Türkiye’nin dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olma yolunda hızla ilerleyeceğini ifade etti. Kalkınma konusunda İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın gayretle çalıştığını söyleyen Rektör Coşkun, bölgenin bu yolda hızlı adımlarla ilerlediğini ifade etti.

ÖZKAN SUNUM YAPTI

İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan ise Ajans’a ait kurumsal bilgiler ve Genel Sekreterlik faaliyetleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Destek programları hakkında ayrıntı bilgiler veren Özkan, 2016 Yılı Mali Destek Programları hakkında bilgilendirmede bulundu. Uluslararası fonların bölgeye gelmesi için çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Özkan, bunun yanında birçok alanda rapor ve strateji çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Özkan, Ajansın sadece fon sağlayan bir kurum olarak değil bölgenin düşünce kuruluşu olarak kabul görmesi gerektiğinin altını çizdi. İHA