Kalıp sabun akneye neden olur
Uygun sabun seçimi akne problemini çözebilir. Kükürtlü sabunlar yüzünüzdeki aknelerle mücadele etmek için biçilmiş kaftandır. Kükürt, kurutucu etkisiyle özellikle yağlı ciltlerde görülen aknelere karşı oldukça etkili. Akneye karşı etkili olmasının yanı sıra, kükürt cildinizin yağlanmasını da engelleyecektir. Cildinizin pH seviyesini dengeleyen kükürt, ölü derilerden kurtulmak için de değerlendirilmesi gereken bir alternatif.Ortak kullanılan sabunlar mikrop saçıyor!
İnsanlar başkaları tarafından kullanılan ortak sabundan korkma eğilimindedir. Ancak korkmaya gerek yok sabun mikropları vücudunuza bulaştırmayacaktır. Sadece sabunun kuru ve köpüğünün akıtılmış olduğundan emin olun. Kullanılmış ama kurumuş sabun, kuruduktan sonra doğal olarak kendini temizleyen elementler içerir. Bu nedenle uzmanlar aile içi kullanım için kalıp sabunların zararsız olduğu görüşünde. Ancak kalabalık ortamlarda sıvı sabun kullanmaya özen gösterin.Antibakteriyel sabun daha iyidir
Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi'ne göre antibakteriyel sabunun yararları var ancak hastalıklara neden olan mikropları öldürmek için normal sabundan daha etkili değil. “Antibakteriyel”, sabunun kendisine eklenmiş aktif antimikrobiyal bileşenlere sahip olduğu anlamına gelir, ancak FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi), antimikrobiyal sabun ürünlerinin insanları düzenli sabundan daha sağlıklı kıldığına dair hiçbir kanıt olmadığını söyler.