Sanayi Odası, sanayicilerin en büyük ihtiyaçlarından biri olan nitelikli eleman ihtiyacına cevap verebilmek amacıyla, 2018 yılında Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu’nun proje önerisi ile Ocak ayında GSO Mesleki Eğitim Merkezi’nde başlayacak eğitimlerde birçok sektöre kalifiye eleman yetiştirecek.

KATMA DEĞER AÇISINDAN ÖNEMLİ

GSO-MEM Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, sanayiye nitelikli elaman yetiştirilmesinin katma değerli üretim açısından önemli olduğunu söyledi. Ünverdi, GSO-MEM’de mesleki eğitimlere son sürat devam ettiklerini belirterek, “GIZ destekleri ile gerçekleştirilecek olan mesleki eğitimler 50 eğitim programını içerecek şekilde planlandı. Eğitimlere başvurmak isteyenler geç kalmadan www.gsomem.com.tr internet adresinden kursları inceleyerek başvuru yapabilirler” dedi.

MESLEK EDİNECEKLER

Eğitimlerle birçok sektöre kalifiye eleman yetiştireceklerini ifade eden Ünverdi şöyle devam etti: “2.Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan GSO-MEM’de mesleği olmayan kişilere meslek edindirme, mesleğini geliştirmek isteyen kişilere meslek geliştirme, kurumsal yapı oluşturmak isteyen firmalara çeşitli kurumsal eğitimler, kişisel eğitim altyapısını geliştirmek isteyen kişilere de kişisel gelişim eğitimleri veriyoruz. Bunların yanı sıra mesleki yeterlilik belgesi almak isteyen kişilere, sınav öncesi mesleki yeterliliğe dayalı eğitimler veriyoruz. Firmalarımız GSO-MEM’de bulunan 20 atölye ve laboratuvarı prototip ürün imalatı için atölye olarak kullanabilirler ya da burada fason imalatlar yapabilirler” diye konuştu.

SURİYELİLER DE KURSLARDAN YARARLANABİLECEK

Kursların hem vatandaşlarımıza hem de ülkemize misafir olarak gelen Suriyeli mültecilere açık olduğunu dile getiren Ünverdi, “GSO-MEM’de mesleki eğitimlerden önce kursiyerlerimize iş sağlığı ve güvenliği, temel yaşam becerileri, iş ve meslek etiği, iletişim becerileri ve beden dili eğitimleri veriyoruz. Daha sonra mesleki eğitimler veriyoruz. Eğitimlere katılacak kişilere servis, öğle yemeği, iş elbisesi, kreş imkanı sağlayacağız. Ayrıca kursiyerlerimize asgari ücretin yarısı kadar harcırah verilecek. Bazı eğitimlerimiz kapsamında milli eğitim onaylı eğitim sertifikası vereceğiz ve kurs bitiminde iş bulabilmeleri için çalışmalar yapacağız. Kurslara katılmak isteyen Suriyelilere tüm derslerden önce bir ay Türkçe eğitimleri vereceğiz” görüşlerine yer verdi. BÜLTEN