Gaziantep Kahveciler Odası olağan genel kurulunu yaptı. Tek liste ile girilen seçimlerde başkan Mustafa İsabeşe tekrar başkan seçildi. Genel Kurul’da konuşan başkan İsabeşe “Kahvehanelerde sigara içenlerin cezanını işyeri sahibi çekiyor. Sigara içenlere ceza uygulanmalı” dedi.

Divan Başkanlığını Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu’nun yaptığı kongreye kahveci esnafı da yoğun ilgi gösterdi.

SİGARA İÇENE CEZA VERİLMELİ

Kahvehanelerle ilgili bazı sıkıntıların olduğunu belirten İsabeşe “Gaziantep’te bütün kahvelerde sigara içilmez yazısı asılmasına rağmen bizim esnafa verilen cezalarda artış olduğunu görüyoruz. Bu uygulama esnafımızı mağdur ediyor. Zira biz müşterilerimize sigara konusunda hasassiyetli davranıyoruz. Müşterileri uyarıyoruz ama yasağa rağmen sigara içenlerin cezasını yine biz işyeri sahipleri çekiyor. Sigaraya yasak uygulamasında işyeri sahibine ceza verilmemeli, verilen cezalar bizzat sigara içenlere olmalı. Sigara içenlere 70-80 lira ceza yazılırken kahvehane sahiplerine 1,5 – 2 Bin TL ceza yazılıyor” dedi

150 İNTERNET CAFE KAPANDI

Ruhsat uygulamalarında bazı sıkıntılarını olduğunu da vurgulayan İşabeşe “İnternet Cafelere yanyana ruhsat verilmemeli. Zaten bu sektör zor durumda birde haksız rekabet oluşturulmamalı. İnternet Cafe esnafı yaklaşık 10 yıldan bu yana aynı fiyata çalışıyor. Belediyeler internet cafe ruhsatı verirken daha dikkatli olmalı en azından iki internet cafe arasında bir mesafe olmalı. Gaziantep’te bir süreden bu yana yaklaşık olarak 150 internet cafe işyerini kapattı. Haksız rekabetten dolayı işyeri sahipleri dükkanlarını kapatmak zorunda kaldı” diye konuştu.

İŞTE YÖNETİM

Başkan : Mustafa İsabeşe

Yönetim Kurulu: Vahap Sadıç, Feyzi Şahan, Hacı Yıldız, Sedat Yeter, Güler Tunadağı, Teyfik Oğuz, Talip Yağmurlu, Sedat Yüzer

Denetim Kurulu: Murat Özdemir, Abdulkadir Başaran, Mutlu Orhan.

Haber: Bora TOKTAŞ