Suriye'nin Azez kentinde geçen hafta mayının patlaması sırasında Suriye uyruklu Selim Elalluş'un kafasına 5 santim büyüklüğünde taş saplandı. Patlamada ağır yaralanan Selim Elalluş, sınıra getirildi ve önce Kilis Devlet Hastanesi'ne ardından da Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

SAĞLIK DURUMU İYİ

Beyin ve Omurilik Cerrahisi Op. Dr. Sait Bilal, Op. Dr. Teoman Özdemir ve uzman doktor Aslı Yıldırım'dan oluşan ekip tarafından yapılan ve 1 saat süren ameliyatla Elalluş'un patlama sırasında kafasına saplanan taş çıkarıldı. Ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Elalluş'un sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

İLK OLDU

Ameliyatla ilgili bilgi veren doktorlardan Teoman Özdemir, ilk defa kafasına taş saplanan bir vakayla karşılaştığını belirterek, "Hastamızı geldiği anda acil şekilde ameliyata aldık. Ameliyattan sonra hastada hareketler başladı. Yaralının kafasından büyük bir taş çıkardık. Şu anda kalp atışları ve solunumu normal bir şekilde seyrediyor. Mayın patlayınca yaralının kafasına 5 santimetre büyüklüğünde taş girmiş. Ameliyat 2 saat sürdü ve böyle bir vakayla ilk defa karşılaştım. Şarapnel parçalarını görüyorduk, ama bu ilk oldu" dedi.

BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM

Olayın meslek hayatında bir ilk olduğunu kaydeden doktorlardan Sait Bilal da şunları dedi: "Bu kadar yıllık meslek hayatımda bu kadar büyük ve deri yerleşimli taşla yaralanma vakası görmedim. Benim için meslek hayatımda bir ilk ve enteresan bir vaka oldu. Bu tedavinin içerisinde bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Hasta geldiği güne göre daha da iyi. Bu bizi ayrıca sevindiriyor. Şu anda solunumu başladı ve sağ tarafında hareketlilik var. İnşallah bundan sonraki tedavisi de başarılı bin şekilde devam eder." Yaralı Elalluş'un hastaneye geldiğinde beyin ölümünün gerçekleşmek üzere olduğunu belirten anestezi uzmanı Aslı Yıldırım ise Elalluş'un sağlık durumunun iyiye gittiğini ifade etti. AA