Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman dünkü antrenman sonrası yaptığı açıklamada, kafasının karışık olduğunu resmen belli etti. İstenilen transferin yapılamadığını, giden oyuncuların yerlerinin doldurulamadığını, kampın iyi geçmediğini vurgulayan Karaman “Mevcut transfer bitmediği için konuşmak erken ama geç mi kaldık derseniz evet geç kaldık”diye konuştu.

Yeni transferlerin kamp döneminde aralarında olması gerektiğini ancak yapılmadığını söyleyen Karaman, "İstediğimiz bazı oyuncuların transferi de erken bitmedi onlarda geç geldi. . Biz transferde aldığımız oyuncuların bir an önce antrenmanda olup takıma katkı yapmasını bekliyoruz. En önemlisi bu kamp döneminde oyuncuların bir an önce aramızda olup takıma adaptasyonu çok önemli, onların geç gelmesi veya işlemlerinin uzun sürmesi olmuyor. Türkiye’de yabancı oyuncular elli tane problem öne sürüyorlar, bu da kulüplerin lige başlarken veya teknik adamların çalışma planlarında aksaklıklara neden oluyor. Böyle bir ortamda çalışma yapıp buraya geldik, inşallah buradaki çalışmalarda Sivasspor maçına kadar gelişmeleri göreceğiz, ondan sonra ki hafta içerisinde de en az iki, üç oyuncuyla birlikteliğimizin olması gerekir. Lig herkesin gördüğü gibi değil, kimin ne yapacağı belli olmaz” dedi.

TÜRKİYEDEN İSTEDİĞİMİZİ ALAMADIK

Ara dönemde Türkiye’den iki, üç tane oyuncunun olduğunu açıklayan Karaman, “Bu oyuncuları almakta başarılı olamadık, yurt dışında ki oyunculara gelince Türkiye’de transfer yapmak çok zor. Teknik direktör oyuncu izleyip transferi bitiremez. Zaten isim oyuncuları alma şansı sıfır, nedir bu; izlenecek oyuncuların takibe alınması son maçlarda teknik adamın veya ekibindekilerin gidip onu izleyip nihayi kararı vermesi gerekiyor. Böyle bir çalışma Türkiye’de ki bir çok kulüpte yok, ne oluyor bakıyorsun, menajerler geliyor, araştırma yapıyorsun. Tabi bir de şu var artık teknoloji gelişti futbolcunu son iki üç senelik oynadığı pozisyona göre gol mü atmış, defansı ne olmuş, takımı şampiyonluğamı oynamış, küme düşmemeye mi oynamış yani oyuncu ile ilgili bir çok bilgiyi elde edebiliyorsunuz. Gönül isterde ki her teknik direktörün istediği çok önemli iki üç oyuncu vardır. Ben istediklerimi ülke içerisinde tanıdık, bildik buranın kültürünü bilen, bu ülkede top oynamış oyunculara doğru yönetmiştim ama onlarında kulüpleriyle büyük zorluklar çıktık. Hemen sizden oyuncu istiyorlar, yani burada da yönetimi veya bir başkalarını suçlamak yanlış olur. Bir oyuncuya talip oluyorsunuz ‘sizde bana şu oyuncuyu verin diyorlar. ‘Vermeyiz diyoruz’ o zaman da fiyatı yüksek tutuyorlar. Böyle bir çıkmaz da var bu gerçekleri de bilelim” dedi.

BEKLENTİLER BÜYÜK

Gaziantep’in büyük bir şehir olduğuna değinen Karaman, “Spor severlerin, taraftarların bir beklentisi var. Bunu zaman zaman başkan İbrahim Kızıl ile de düşüncelerimi paylaşıyorum aynı şekilde kendisi de söylüyor. Bu beklentilere Gaziantepspor her zaman cevap vermeye çalışmış. Her zaman iyi futbolcular almış, iki sene önce UEFA kupasına oynamış, geçen sene lige talihsiz başlamalarına rağmen daha sonra iyi bir şekilde bitirmiş ve daha sonra kupa kazanmış. Böyle bir takım kurmuş başkan İbrahim Kızıl, tabi böyle de olunca beklenti yüksek oluyor. Bu beklentinin altına düştüğünüz zamanda insanlar eleştiri yapabiliyor çünkü futbolda her zaman başarı vardır. Başarısız olduğun zaman biz teknik adam olarakta, yönetim olarakta zaman zaman eleştirilere maruz kalabiliyoruz. Bizde şehre ve taraftarlarımıza en iyisini yapmak için elimizden geldiğince mücadele ediyoruz. Gelişmeleri göreceğiz” dedi.

TRANSFERDE GEÇ KALDIK

Giden iki oyuncunun yerine gelen iki oyuncuyu transfer olarak değerlendirilememsi gerektiğini ifade eden Karaman, “Zaten iki oyuncu gitti onların yerini doldurdunuz, ne konuşmuştum dört tane oyuncu almak zorundayız. Artık şunu diyeceğiz ekonomik olarak daha güçlü olmak ve hemde ligde kalıcı olalım önümüzde ki sezon daha büyük hedeflere peşinde koşalım. Yani parolamızı ve hedeflerimizi çok açık ve net bir şekilde ortaya koymamız gerekiyor. Mevcut transfer bitmediği için konuşmak erken ama geçmi kaldık derseniz geç kaldık.

KAMPA KİLOLU GELDİLER

Normalde Sivasspor maçına bütün takımın hazır olması lazım. Bugün olmazsa bile yarısının hazır olması gerekiyor. Tabi oyuncularda da kabahat var aynı şeyi bizde yaşadık, kampa gelirken bir çok oyuncu kilo alıp gelmiş, oyuncularda kendilerine dikkat etmiyorlar. Bunlarda oyuncuların kendi sorunları, uzunbir süre ara verdiğiniz zaman çalışmanız gerekiyor, artık durumlara bakacağız” dedi.

KAMP İSTEDİĞİM GİBİ GEÇMEDİ

Antalya’da ki kamp döneminin tam istediği gibi geçmediğini söyleyen Gaziantepspor teknik direktörü Hikmet Karaman, “İlk nedenlerden biri hava şartlarının son derece olumsuz olmasıydı. Kar yoktu ama fırtına ve inanılmaz bir yağmur vardı. Bu kadar rüzgarın olduğu bir yerde antrenman daha çok istekli olmuyor. Bu nedenle bayağı bir sıkıntı yaşadık. İki, üç gün temiz bir havada antrenman yaptık, böyle giderse hava ve saha şartları böyle devam ederse devre arası Antalya’dan vazgeçilir” dedi.

MUTLU OLMAK İÇİN ŞARTLAR YERİNE GELMELİ

Bir teknik adamın mutlu olması için şartların yerine gelmesi gerektiğini anlatan Karaman, “Transferi bitirirsin, taktik çalışmanı ona göre yaparsın, on birini ona göre yaparsın. Bu hem yönetimin, hem takımın hem de şehrin mutluluğudur. Burada sıkıntılar yaşanıldığı zaman hedef yapıyorsun. İlk yarı da 20 puan aldık bundan da fazla da alabilirdik, ligi çok farklı yerde de bitirebilirdik ama kandırıcı olmayacağız. Elimizden giden oyuncular var, bir de mevcut oyuncuların durumu ortada.

GARDIMIZI ALMALIYIZ

Belli bir planlama vardır, biz ilk hafta Sivasspor ile deplasmanda oynayacağız. Arkasından Fenerbahçe gelecek, gideceğiz Beşiktaş’a, geleceğiz Kasımpaşa ile oynayacağız, sonra Trabzon deplasmanı ve arkasından Bursaspor buraya gelecek. El insaf, şimdi bu maçlarda sarı ve kırmızı kartlar görme olayların var, İbriçiç Trabzon maçında gördü. Fiziksel tempo üst düzey olacağı için sakatlanma riski çok yüksek, oyuncu kaybı var. Puan kayıpları olabilir veya tam tersi olabilir, böyle bir mücadele içerisinde gardımızı almamız gerekiyor. Gardımızı almazsak o zaman işi şansa bırakmayacaksın” diye konuştu.