Gaziantep İl Özel İdare genel sekreteri Ömer Özcan’ın, il genel meclisine gelmesi gereken bazı kararları sümen altı ettiği iddia edildi. Dün yapılan il genel meclisi toplantısında oldukça sert tartışmalar oldu ve Ömer Özcan’ın, bazı kararların 30 Mart yerel seçimi sonrasına bırakmak istemesine tepki gösterildi.

Bu konuda ciddi anlamda sorun yaşadıklarını belirten İl Genel Meclisi Başkan M.Menderes Karaduman ise, yapılan uygulamanın yanlış olduğunu belirtti ve genel sekreterliği eleştirerek, "Genel sekreterlik makamında maalesef meclisimize havale edilmesi gereken konuların bazıları gelmiyor. Kendisiyle görüştüğümüzde bu işleri belediye yapsın diyor. Ama biliyorsunuz önümüzde yerel seçim var. Kim hangi partiden hangi belediye başkanı gelecek belli değil. Şuan da bizim 2 ay gibi bir süremiz kaldı. Biz buradan genel sekreterimizin gelip buradan bu konularla ilgili arkadaşlarımıza açıklama yapmalarını istiyoruz" dedi.

Dünkü toplantıda Karaduman'dan sonra söz alan Demokrat Parti İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Şahin ise, “Bu meclis kapatılıyor ama 30 Mart 2014’e kadar görevini yapmak zorundadır. Bu mecliste halkın talepleri engellenmemelidir. Bu mecliste bekleyen yasalar ertelenmemelidir” değerlendirmesini yaptı.

ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU

İl Özel idaresi meclis salonunda yapılan toplantıda şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Menderes Karaduman, gündem maddelerini okuttu. İl Genel Meclis Başkanı Karaduman başkanlığında 2 gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddelerinden 1. gündem maddesi plan ve bütçe komisyonuna, 2. gündem maddesi ise imar komisyonuna oy birliğiyle gönderilmesine karar verildi.

KARADUMAN: ANLIMIZ AK

Karaduman, “Gaziantep İl Genel Meclisi, Türkiye ve Gaziantep’te tüm meclisleri içerisinde anlı ak ve başı dik şekilde görev yapmıştır. Gerekçe olarak bizlere söylenen şey iki ay gününüz kaldı. Bundan sonra büyükşehre devrildikten sonra kalan yarım işleri büyükşehir takip etsin mantığı çok yanlış bir mantıktır. Buradaki hiçbir arkadaşımızın yanlış bir şeye imza atması söz konusu olamaz. Kaldı ki genel sekreterlik makamı sadece meclise işleri havale etmek ile görevli ondan sonra meclisin alacağı karar komisyonlara havale edilecek, komisyonların kararı mecliste onanacak ve vali beyin onurlarına sunulacaktır. Böyle bir anlayışı bizde hakikaten garipsiyoruz. Çünkü vatandaşın bekleyen işleri var” dedi.

HİÇ KİMSENİN İRADE KOYMAMASI GEREKİR

Gaziantep İl Genel Meclisi üzerinde hiç kimsenin bir irade koymaması gerektiğini belirten Menderes Karaduman, “Şuan genel sekreterlik makamında maalesef meclisimize havale edilmesi gereken konuların bazıları gelmiyor. Genel sekreterimiz ile görüştüğümüzde gelen belediye artık işi yapsın diyor. Ama biliyorsunuz önümüzde yerel seçim var. Kim hangi partiden hangi belediye başkanı gelecek belli değil. Şuan da bizim 2 ay gibi bir süremiz var. Biz buradan genel sekreterimizin gelip buradan bu konularla ilgili arkadaşlarımıza açıklama yapmalarını istiyoruz. Biz vatandaşımızın eyer mevzuat açısından kanun açısından sıkıntılı olmayan evraklarını tamamlamışsa meclisimizde görüşür ve kararlarını alır vatandaşımızın işini kolaylaştırırız. Hiç kimse Gaziantep İl Genel Meclisi üzerinde bir irade koymaya kalkmasın ve bunun da herkes hesabını mutlaka ya mecliste verir ya da kamuoyu önünde verir” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN TAŞINDA TOPRAĞINDA HİZMETİ VAR

"Bu kurum Osmanlı döneminde teşkil edilmiştir " diyen Demokrat Parti İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Şahin ise, “Kurumumuz mevcut yasa çerçevesinde Türkiye’nin taşında toprağında hizmeti vardır. İlinden tutunda en küçük bucağında bu kurumun hizmetlerini görebilirsiniz. Bu meclis kapatılıyor ama 30 Mart 2014’e kadar görevini yapmak zorundadır. Bu mecliste halkın talepleri engellenmemelidir. Bu mecliste bekleyen yasalar ertelenmemelidir. Madem bu kurum kapandı bizi neden toplantıya çağırıyorlar” dedi.

Bora Toktaş