Spor Toto Süper Lig temsilcimiz Gaziantep F.K, kümede kalma mücadelesi veren Kayserispor ile bu akşam 10’uncu defa karşı karşıya geliyor.Kırmızı – Siyahlılar Kayserispor ile bu zamana kadar TFF 3’üncü liginde 4, TFF 2’inci liginde 2, TFF 1’inci ligi'nde 2, ve Süper ligde 1 olmak üzere toplam 9 defa resmi maçta mücadele etti.

1993’DE BAŞLAYAN REKABET
Gaziantep F.K bu akşam Kadir Has Stadyumunda konuk olacağı Kayserispor ile bundan tam 17 yıl önce tarihinde ilk defa karşı karşıya geldi.
Kırmızı – Siyahlılar, TFF 3’üncü liginde 17 Ekim 1993 tarihinde sarı – kırmızılı ekip ile deplasmanda karşı karşıya gelirken ilk maçı 1 – 0 kaybetmişti.

HER LİGDE KARŞILAŞTILAR
Kayserispor ile süper ligde ilk defa bu sezonun ilk yarısında kendi evinde karşılaşan Gaziantep F.K, üstünlüğü Akdeniz ekibine kaptırmış durumda.
Sezonun ilk yarısında oynanan mücadeleden 3 – 0 galip ayrılan temsilcimiz, bu zamana kadar rakibi karşısında defa galibiyet sevinci yaşarken, 4 maçta mağlup oldu. 3 maç ise eşitlikle sonuçlandı.
Kırmızı – Siyahlılar bu zamana kadar oynanan 9 maçta Kayserispor filelerini 10 defa havalandırırken karşılığında ise kalesinde 8 gol gördü.
MUHARREM TÜRKOĞLU