Op. Dr. Serkan Dinar, kadınların ağrı eşiğinin erkeklere oranla daha yüksek olduğunu belirtti.
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Dinar, kadınların ağrı eşiğinin erkeklere oranla daha yüksek olduğunu belirterek, "Herkes erkeklerin bu konuda daha dayanıklı olduğunu düşünse de estetik işlemlerde erkekler daha nazlı oluyor" dedi.
Dinar yaptığı açıklamada, estetik olmanın önemine dikkat çekerek, "Burnunuzu beğenmiyor olabilirsiniz, göğüslerinizin çok küçük olduğunu düşünebilirsiniz. Bölgesel fazlalıklarınızdan kurtulmak isteyebilirsiniz. Bu durumda tek yapmanız gereken iyi bir plastik cerrah bulmak ve güvenli ellerle ameliyat olmak olsa da bazen yapılan hatalar nedeniyle hayalleriniz yıkılabiliyor. Estetik hataları bazen doktordan bazen hastadan kaynaklanıyor. Fakat ne olursa olsun bu hatalara dikkat etmek gerekiyor" diye konuştu.
Dinar yapılan araştırmalarda kadınların estetik ameliyatlara erkeklerden daha hevesli olduklarını ve çok fazla araştırmadan ameliyata karar verdiklerini gösterdiğinin altını çizerek şöyle devam etti:"Bu nedenle estetik kazaları doğal olarak en çok kadınların başına geliyor. Erkekler estetik konusunda hemen karar vermiyorlar önce düşünüyorlar sonra ameliyat olmaya karar veriyorlar. Kadınlar ise hevesle geliyorlar ve hemen ameliyat olmak istiyorlar. Aynı zamanda kadınların ağrı eşiği erkeklere oranla daha yüksek. Herkes erkeklerin bu konuda daha dayanıklı olduğunu düşünse de estetik işlemlerde erkekler daha nazlı oluyor. Özellikle enjeksiyonlu durumlarda daha çekingen oluyorlar."
Burun estetiğinde yapılan hataların estetik kazaları arasında ilk sırada yer aldığını söyleyen Dinar, "Özellikle de kadınların başına çok fazla geliyor. Hatanın en önemli sebebi ise hastaların çoğunlukla doktora tam olarak ne istediklerini anlatmamaları oluyor. Bazı doktorlar ise hastayı dinlemiyor çünkü en iyisi benim yaptığım burundur diye düşünebiliyor. Standart bir burun yapılıyor fakat bu burun herkese yakışmıyor. Bazen de örneğin burun eğriliği için ameliyata giren hasta ameliyattan çıktığında burun estetiği olmuş olabiliyor. Bunu önlemek için ayrıntılı olarak doktor ve hastanın konuşması gerekiyor. İyice düşünülmeli ve sonra karar verilmeli. 'Ameliyat olayım mı?' diye doktora gitmek kötü bir fikir. Ameliyata karar vererek gidilmeli. Doktorun fikri alınmalı fakat sonrasında düşünülmeli. Hastaların bazıları ise beğendikleri bir ünlünün fotoğrafıyla doktora başvuruyor fakat bu durum da çok doğru olmuyor. Çünkü her burun herkese yakışmıyor. Mesela burnumun üst çıkıntısından rahatsızım, burnumun ucu büyük gibi neden rahatsız olduğunuzu söylemeniz gerekiyor. Bazen de çok uzun bir yüze çok küçük bir burun da istenebiliyor. O zaman doktorun devreye girip burnun yakışmayacağını söylemeli" dedi.
Göğüs ameliyatına girecek bir kadının genelde söylediğinden bir numara büyük göğüs istediğine işaret eden Dinar, şunları kaydetti:
"Ameliyat sonrası doktorlarıyla görüştüklerinde 'bu göğüs küçük oldu' diyorlar. Göğüs güzelliği aslında ülkeden ülkeye değişiyor. Amerika’da büyük göğüs istenirken şu an Avrupa’da küçük göğüs moda. Hatta mankenlerin çoğu protezlerini çıkardı. Türkiye’de ise büyük göğüs isteniyor. Göğüsün eğer küçük olduğu düşünülürse daha büyük protezle değiştirebilir."
Şu sıralar yapılan en büyük hatalardan birinin de kaş dövmeleri olduğunu, dövmelerin lazerle silinebildiğini anlatan Dinar, "Fakat kaşlar doğal kontüründe yapılmıyor ve tamamen alındığı için o bölgede kaş çıkmıyor. Bu sorun için de o bölgeye kaş ekimi yapılabiliyor. Kaş ekimi saç ekiminde olduğu gibi enseden kıl kökleri alınarak ekilebiliyor" diye konuştu.
Dinar, estetik sırasında meydana gelen hataları ise şöyle sıraladı:"Liposuction ameliyatlarında görülen en önemli hataların başında dalgalanma, sinir sorunları ve kalıcı uyuşukluklar geliyor. Sinir sorunları ve uyuşmanın sebebi bölgenin anatomisine zarar verilmesi oluyor ve bu konuda cerrahın dikkat etmesi gerekiyor. Dalgalanmanın sebebi ise o bölgedeki yağ alındığında o bölge boşalıyor ve sarkarak gevşiyor. Bu sorunun yaşanmaması için lazer ya da radyofrekans destekli liposuction tercih edilmeli. Ayrıca bir bölgeden çok bir bölgeden az yağ alınması problemleri de olabiliyor. Böyle bir durumda o bölgeye yağ eklemek gerekebiliyor. Botoks nedeniyle de bazen kötü görüntüler ortaya çıkabiliyor. Kırışıklıklar üzerinde son yılların en önemli uygulaması olan botoks yaptırırken de dikkat edilmesi gerekiyor. Botoks yemeğe konulan tuz gibi. Çok fazla koyarsanız yararlanamıyorsunuz o yüzden doktorun dikkat etmesi gereken botoksu aşama aşama yapmak. Bir seansta tüm kasları durdurmamak gerekiyor. Ben genelde botoksu iki seansta uyguluyorum. Belirli kasları durdurup, belirli mimik kaslarını korumanız gerekiyor. Dikkat etmezseniz ve bütün kasları durdurursanız şaşkın bir bakış ortaya çıkıyor. Kaşlara çok yaklaşırsanız o zaman da göz kapağında düşme problemi yaşayabilirsiniz. Bu hataların olmaması için hasta bildiği iyi bir doktoru seçmeli. Ayrıca uygulayanın plastik cerrah ya da dermatolog olması çok önemli. Bazen dolgular da kötü görünebiliyor. Dudak dolgusunda eriyen dolgu kullanıldıysa eritilebiliyor ve hasta eski haline geri dönebiliyor. Fakat silikon yapıldıysa ya da kalıcı dolguysa ameliyata varan yöntemler gerekebiliyor. Bazen de alerjik durumlar olabiliyor."