Hedeflerinin mutlaka süper lig olduğunu belirten Sözeri, bu doğrultuda çok çalışmaları gerektiğini belirterek bazı maçlarda ki şans durumunu ise ‘Kader gayrete âşıktır’ sözleriyle özetledi.

Kendilerinden beklentilerin farkında olduklarını aktaran Sözeri, ligin 21’inci haftasında deplasmanda oynayacakları Adanaspor karşısında da sahadan galibiyetle dönmek adına mücadele edeceklerini belirtti.

GELİŞEN OYUNUMUZ VAR

Hedeflerinin belli olduğunu ve hedefe giden yolda şehrin bütün kesiminin desteğini önemsediklerini kaydeden Sözeri, “Bu doğrultuda şehirde bir sinerji oluşması gerekiyor. Gazişehir takımı süper lige çıktığı zaman bundan her kes memnun ve mutlu olacak. Yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz, sezonun ikinci yarısını baz aldığımızda kayıpsız olarak devam ediyoruz. Oyun sistemimize baktığımız zaman bayağı gelişen bir oyunumuz var beklerimizi öne çıkartmak anlamında ve orta sahamızın gol bölgelerine girmesi anlamında forvet oyuncularımızın pozisyonlara girmesi anlamında gelişen oyunumuz var. Özellikle çok isteyen, arzulayan, bu takımı sahiplenen ve bu takımın parçası olmayı kendine ilke edinen bir oyuncu grubumuz var onlara da buradan çok teşekkür ediyorum. Bunu da devam ettirmek en büyük amacımızdır” dedi.

HİÇ KREDİMİZ YOK

Kendilerinden beklentilerin ne olduğunu çok iyi bildiklerini aktaran Sözeri, “Bunun farkındayız ve bu farkındalıktan dolayı da çok çalışmamız gerektiğini de biliyoruz ve çok çalışacağız. Hiçbir zaman rehavete kapılmayacağız. Bizim böyle bir riskimiz yoktur çünkü yukarıda ki Ümraniyespor, Çaykur Rizespor ve Ankaragücü takımlarının maç kaybetme krediler var ama bizim o anlamda hiç kredimiz yok gibi bir şey eğer ilk ikiyi hedefliyorsak ki zaten hedefliyoruz. O anlamda kayıpsız gitmenin planlarını yapıyoruz, tabi ki kolay maç yok özellikle deplasmanlarda hiçbir takımı yenme garantisi yok ama biz bu oyun anlayışımızı, isteğimizi ve arzumuzu sahaya yansıttığımız takdirde İnşallah bu sonuçları almaya aday takım olacağız” dedi.

FUTBOLCULARIM ÇOK GAYRETLİ

Gelinen hafta itibarıyla ligin en az gol yiyen takımı olduklarını hatırlatan Sözeri, “Sezon başından bu yana kalemizde 15 gol gördük. İkinci yarının başlamasıyla 9 gol attık hiç gol yemedik. Tabi ki bazı pozisyonlar yedik o konularda biraz şanslıydık ama kader gayrete âşıktır. Gayret ederseniz kaderiniz de güzel olur. Demek ki benim futbolcularım çok gayretli onun içinde sonuçları alıyorlar. Bu gayreti ve hedefimizi devam ettirmek en büyük amacımızdır” dedi.

DERSİMİZE İYİ ÇALIŞACAĞIZ

Pazartesi günü deplasmanda karşılaşacakları Adanaspor maçı hazırlıklarını sürdürdüklerini aktaran Sözeri, “Adanaspor iki hafta önce içeride Giresunspor’u yenemedi, dışarıda Ümraniyespor’a mağlup oldu. Bu nedenle bizim maça kesin galibiyet parolasıyla çıkacaklardır. Karşımızda daha iştahlı ve arzulu bir Adanaspor olacak. Bu ligin hiçbir takımı kötü değil her takımın kendine göre kadrosu var Adanaspor’da zorlu bir deplasman, güçlü oyunculardan kurulu bir takım bu nedenle dersimize iyi çalışıp, analizlerimizi iyi yapacağız. Taktik ve teknik çalışmalarımızı yapıp bu maça en iyi şekilde hazırlanacağız. Tabi en büyük hedefimiz maksimum puanlar alarak üç puanla dönmek ama ortalama iki puan sizi hedefe götürüyor. Bu mantıkla hareket edeceğiz ama bu beraberliğe oynayacağız anlamı taşımıyor. Biz her maçı kazanmak için çıkacağız. Bu maça da öyle çıkacağız ama puansız da dönmek istemiyoruz” açıklamasında bulundu.

MUHARREM TÜRKOĞLU