Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 2012 Ocak ayı içerisinde kaçakçılık yapan şahıslar hakkında yapılan çalışmalar neticesinde, yurda yasadışı yollardan sokulmuş yaklaşık 100 bin paket kaçak sigara ile 5 ton kaçak çay ele geçirildi. Ülke ekonomisine darbe vurarak halkın sağlığını tehdit eden ve terör örgütüne finansman sağladığı değerlendirilen kaçak malzemelerin yakalanması için bir dizi planlı faaliyetlerde bulunan jandarma ekipleri, operasyonlarını sıklaştırarak özellikle menşei bilinmeyen

kaçak sigaradaki nikotin miktarının yüksekliğine ve insan sağlığına zararlarının diğer sigaralardan çok fazla olmasına dikkat çektiler.

Bu arada, jandarma ekiplerince geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan bir operasyonda ise bir araç içerisinde Bingöl'e götürülmek istenen yaklaşık 4 bin adet çeşitli özellikte havai fişek de ele geçirildi. Havai fişeklerin son zamanlarda şehir merkezlerinde terör örgütü yanlılarınca yapılan eylemlerde güvenlik güçlerine karşı kullanılmaya başlandığı değerlendirilirken, havai fişeklerin terör örgütleriyle bir ilgisinin olup olmadığı araştırılıyor.