Kayserispor maçında rakibine dirsek atarak kırmızı kart gören Binya 3 maç ceza aldı.

Dün toplanan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu rakibine dirsek attığı ve direk kırmızı kart gördüğü için Binya'ya 3 maç ceza verdi. Binya aldığı bu cezayla Konya, Fenerbahçe ve Sivasspor maçlarında forma giyemeyecek.

İŞTE O AÇIKLAMA

Aynı müsabakada GAZİANTEPSPOR Kulübü sporcusu BINYA AUGUSTIN GILLES'in, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 13.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

ÖZÜR DİLEMİŞ

Binya’nın Antalyaspor maçında yaptığı hareketin doğnu olmadığını söyleyen Sergen, "bu seviyede ki bir oyuncunun yapmaması gereken bir hareket, ancak oyuncularımızı her zaman kontrol edemiyoruz. Saha içerisinde ki pozisyonlar, nabzın yüksek olması o anda ki oyuncunun kendini kontrol etmesini doğal olarak zorlaştırıyor. Binya böyle bir kart gördükten sonra çok üzüldü ve bunu da bize izah etti. Kendisi özür diledi. Ceza vermek çözüm değildir, kesinlikle cezadan yana değilim bunu da düşünmüyoruz ancak bundan sonra çok daha dikkatli olacaktır. Her zaman böyle hata olmaz ama sezon içerisinde maalesef bu tür hatalar yaşanıyor bundan sonra olmamasını diliyoruz. Oyuncu kaybedecek lüksümüz yok ama kaybedecek bir şey yok artık başa gelmiş o sıkıntıyı önümüzde ki maçlarda yaşayacağız" dedi.