Tek aday olarak Meral Akşener ismiyle yapılan genel başkanlık seçiminde, kongre delegesi 1112 kişiden 1061’i oy kullandı. Oylama sonucunda, 1 oy geçersiz sayılmasıyla Meral Akşener 1060 oy ile yeniden genel başkan seçildi. İYİ Parti, yaptığı kurultayda yeni parti yönetimini de belirledi. Genel İdare Kurulu'na İyi Parti Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Yüksek İstişare Kurulunda ise Gaziantep'ten Av. Oğuz Hocaoğlu yer aldı.

İYİ Parti 1. Olağanüstü Kongresi’nde tek aday olarak Meral Akşener yeniden başkan olarak seçilirken, henüz siyasette 6’ncı ayını tamamlamamış siyasi parti tüzüğünde değişiklikler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi adaylığı sürecini kolaylaştırıcı düzenlemeler yapıldığı gözlendi.Kongrede GİK ve MDK üyeleri seçiminde,1112 kongre delegesinden 939 kişi oylamaya katıldı. Tek liste üzerinden yapılan oylama sonucunda, 14 oy geçersiz sayılırken, 925 geçerli oy ile GİK ve MDK üyeleri seçildi.

İYİ Parti’nin 80 kişilik GİK ekibinde şu isimlerden oluştu:“Abdul Ahat Andican, Ahmet Çelik, Ahmet Ersagun Yücel, Ahmet Kamil Erozan, Ali Aydın, Ali Coşkun, Ali Türkşen, Aydın Adnan Sezgin, Aydın Tümen, Ayfer Yılmaz, Ayhan Bölükbaşı, Ayhan Çevik, Sibel Yanıkömeroğlu, Ayşe Sucu, Aytun Çıray, Bedri Yaşar, Behiç Çelik, Berat Yılmazel, Berna Sukas, Bilal Karaca, Binnur Karadağlı, Burcu Akçaru, Celal Dağgez, Coşkun Yıldırım, Çiğdem Özer, Müsavat Dervişoğlu, Durmuş Yılmaz, Elmas Gırağos, Emine Küçükali, Enes Kaplan, Ersönmez Yarbay, Fahrettin Yokuş, Fatih Eryılmaz, Fatih Mehmet Şeker, Feridun Yahşi, Fulya Yasemin, Hasan Toktaş, Hava Baş, Hayati Arkaz, Hayrettin Nuhoğlu, Hediye Akdere, İbrahim Halil Oral, İlay Aksoy, İsmail Koncuk, İsmail Ok, Kazım Ataoğlu, Kemal Niziplioğlu, Koray Aydın, Lütfü Türkkan, Mahmut Bozkurt, Okan Oğuz, Saltuk Buğra Kavuncu, Mehmet Tolga Akalın, Mehmet Ünal Erzen, Meral Alemdar, Metün Ergun, Mukadder Başeğmez, Cihan Paçacı, Naci Cinisli, Aspay Sener, Nihal Ağca, Nesibe Ruhat Mengi, Nuri Okutan, Oktay Erçakar, Oltaç Ünsal, Onur Aydın, Ömer İbrahim Sayın, Reşat Erdoğan, Sinan Sözen, Sinem Uludamar, Şenol Bal, Tamer Kayaalp, Tugay Uluçevik, Ümit Beyaz, Ümit Dikbayır, Ümit Özdağ, Vedat Bayram, Vedat Taylan Yıldız, Yener Yıldırım ve Yusuf Halaçoğlu.”İYİ Parti’nin 11 kişilik MDK’sında ise, “Adil Erkoç, Banu Aydın, Berna Biçer, Cumali Durmuş, Hasan Hüseyin Türkoğlu, Günay Kodaz, Mine Baş, Ömer Karakaş, Özcan Pehlivanoğlu, Ruhittin Sönmez ve Veysel Mustafa Güldoğan” isimleri yer aldı.Salonda İstiklal Marşı’nın dizelerinden “Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak” ifadesi ışıklı panoda gün boyunca yazılı kaldı. Salon içerisinde “İYİ’ler kazanır”, “Türkiye İYİ olacak”, “İyiyiz, cesuruz, korkmuyoruz” ve “Unutma bu topraklar ana-dolu” yazılı pankartlar asılıydı. İzmir Marşı’nın kongre açılışı öncesinde sıkça çalındığı ve partililerden marşa katılım gösterildiği de görüldü.

Salonda, İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanlığı Seçimi adayı Akşener için hazırlanan “Gözleri yıldız gibi, kaşları hilal. Sanki Mustafa Kemal bizim çocuklar. Gözleri yıldız gibi, kaşları hilal. Evladı fatihan derler, adı Meral” dizelerini barındıran şarkısı da sıkça çalındı.Akşener’in salona girişinde ve konuşması sırasında “Cumhurbaşkanı Meral Akşener” yazılı pankartlar partililerce havaya kaldırılırken; Akşener ise, Türk Bayrağı şeklinde kına yaktığı eliyle partilileri selamladı.Bu arada İYİ Parti, kongre için AKP, CHP, SP ve DP’ye davetiye gönderdi. Ancak İYİ Parti’yi kongresine davet etmeyen MHP’ye davetiye gitmedi. Keza kongreye HDP de davet edilmedi. CHP adına Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ve SP’den ise genel başkan yardımcıları Hasan Bitmez ile Fatih Aydın kongreyi takip etti.
Gaziantep'ten kongreye 20 otobüs ve özel araçlarla yaklaşık 1500 partili katıldığı öğrenildi.