İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, göreve geldiklerinde 33 itfaye aracı bulunduğunu, bunu 2,5 yıl içinde 60’ya çıkardıklarını belirtti. Yılmaz, alınan 12 yeni aracın yaklaşık 14 milyon TL maliyete mal olduğunu vurguladı.

ÖNEMLİ BİR YATIRIM

Tanıtım için itfaiyenin bahçesinde düzenlenen törende bilgilendirme konuşması yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2 milyon insanın sorumluluğunu düşünerek itfaiye araçlarını yatırım yaptıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak her alanı güçlendirmek istediklerini ve bunun kendilerine bir sorumluluk olarak gördüklerini ifade eden Şahin, itfaiye alanında en iyi araçları almaya karar verdiklerini kaydetti.

BÖLGEYE HİZMET VERİYODUZ

Türkiye’de en yükseğe kendilerinin ulaştığını aktaran Yılmaz, bu doğrultuda son 2,5 yıl içinde 6 bin tesis, fabrika ve inşaatı incelediklerini, 70 bin insana, 10 bin öğrenicye eğitim verdiklerini kaydetti. Yılmaz, alınan 12 yeni aracın yaklaşık 14 milyon TL maliyete mal olduğunu, ancak Gaziantepli vatandaşlara kazasız belasız bir hizmet vermek için bu rakamların ve araçların gerekliliğine dikkat çekti. Yılmaz, yeni araçların yanı sıra yenileme, bakım ve onarımlar ile itfaiye araç parkurunu güçlendirerek bölgeye hizmet vermeye devam edeceklerini bildirdi. NECMETTİN GÖRGÜN