Gaziantepspor'un golcü ismi Cenk Tosun önceki gün antrenmana çıkmayarak Beşiktaş'la anlaşmak için İstanbul'a gitti ve sezon sonundan itibaren 5 yıllık sözleşme imzaladı. Daha sonra da tüm Gazianteplileri kahreden görüntü basına servis edildi. Resimde Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile Cenk siyah beyazlı forma ile imza atarken görüntülendi. Beşiktaş'a 5 yıllık imza atan ama hafta sonu siyah-beyazlı takıma karşı mücadele edecek olan Cenk Tosun, "herkese teşekkür ederim" dedi.

HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM

Siyah beyazlı kulüp ile 5 yıllık mukavele yaptıktan sonra Gaziantep'e dönen Cenk, NTV Spor’a yaptığı özel açıklamada Beşiktaş forması giymenin her zaman hayalini olduğunu söylerken, duygularını dile getirdi. Sezon sonuna kadar Gaziantepspor forması giyeceğini söyleyen Cenk, "Bu transferin gerçekleşmesinde çaba sarf eden Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi, Asbaşkan Deniz Atalay'ın yanı sıra Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl ve diğer yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Ancak sezon sonuna kadar Gaziantepspor'un başarısı için ter dökeceğim. Cuma günü hocam Beşiktaş karşısında şans verirse Gaziantepspor'un başarısı için elimden geleni yapacağım. Sezon sonundan itibaren giyeceğim Beşiktaş formasının ağırlığının da bunu gerektirdiği düşünüyorum" dedi.

TEPKİ BÜYÜK

Cuma günü Beşiktaş ile oynayacak olan Gaziantepspor'da Cenk tosun'un antrenmana çıkmayarak İstanbul'a gitmesi ve forma giyip resim çektirmesi büyük tepkilere yol açtı. Halen Gaziantepspor'un futbolcusu olan Cenk Tosun özellikle Beşiktaş maçı öncesi forma giyerek imzayı atmasına taraftarlar oldukça sinirlendi.

BONSERVİSİNİ KENDİ VERMİŞ

Öte yandan sezon sonu serbest kalacak olan Cenk Tosun erken imza atmak için bonservisini kendi cebinden verdiği açıklandı. Eski yönetici Mehmet Kızıl Twitter sayfasından Cenk Tosun'un Beşiktaş'a transferi için açıklama yaptı.

KIZIL ŞUNLARI YAZDI

Toplamda direk ve endirek olmak üzere Gaziantepspor kulübünün 1.400,000 bin euroluk kazancı olmuş 3 tarafada hayırlı olsun

Cenk tosun 1 milyon Euro ya bonservisini kendisi almış bjk Kulübü'de 400 bin Euro lük davalık alacağımızı serbest bırakmış

FANATİK BEŞİKTAŞLIYMIŞ

Radyospor’da Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Atalay, “Cenk Tosun, Beşiktaşlı, dün akşam, Galatasaray’la yaptığımız basket maçını birlikte izledik. Sonrasında Manchester City – Chelsea maçını birlikte izledik. Çok fanatik bir Beşiktaşlı. Her şeyden önemlisi Cenk’in çok iyi bir Beşiktaşlı olması; kendi maçlarından fırsat bulup, İstanbul’a gelip, Beşiktaş’ın maçlarını izlemesi bizim için çok önemli. Cenk çok fedakârlık yaptı; ailesi çok fedakârlık yaptı. Biz onu istedik. Ailesi de bizi istedi. Kısmet oldu” dedi.

İKİ BÜYÜK TAKIMDA ARAMIŞ

Asbaşkan Atalay, “Cenk, diğer büyük kulüplerin hepsinin istediği bir oyuncuydu. Son ana kadar, biz transfer görüşmeleri yaparken, ismini vermek istemediğim kulüp başkanları kendisini aradı. Transfer etmek istediler. Cenk hiçbirini kabul etmedi. Fenerbahçe’den Cenk’i aradılar. Arayan Aziz Yıldırım değildi. Aracı vasıtasıyla görüştüler. Cenk, ‘ben Beşiktaş’a söz verdim, kabul edemem’ dedi. Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, biz Cenk’le birlikteyken aradı. Dana önce Galatasaray da kendisiyle ilgileniyordu. Cenk, bütün bunlara rağmen ben Beşiktaş’ta oynayacağım’ dedi” şeklinde konuştu.

BEŞİKTAŞ'I KALPTEN SEVİYORMUŞ

Atalay, “ Beşiktaş formasını giymesi için fedakârlık yaptı. Cenk tam bizim istediğimiz gibi Beşiktaş formasını hakkını vererek giymek isteyen oyunculardan bir tanesi. Benim son dönemlerde gördüğüm en fanatik Beşiktaşlı” ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ'TAN NE KADAR ALACAK?

Beşiktaş Futbol Yatırımları ve Ticaret AŞ'den KAP'a yapılan açıklama şu şekilde:
Profesyonel futbolcu Cenk Tosun ile 2014-2015 sezonundan itibaren geçerli olmak üzere 5 yıllık sözleşme imzalanmıştır. Buna göre oyuncuya;

2014-2015 sezonu için 1.700.000 Avro,
2015-2016 sezonu için 1.450.000 Avro,
2016-2017 sezonu için 1.500.000 Avro,
2017-2018 sezonu için 1.600.000 Avro,
2018-2019 sezonu için 1.700.000 Avro garanti ücreti ödenecektir.

Oyuncuya ayrıca, tüm sezonlar için geçerli olmak üzere 10.000 Avro maçbaşı ücreti ödenecektir. Bu transfer için Gaziantepspor Kulübüne herhangi bir transfer bedeli ödenmeyecektir.