İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Suriye'nin kendilerine zarar vermesi halinde buna tüm güçleriyle cevap vereceklerini belirtti.
Suriye'ye olası askeri müdahaleyi değerlendiren İsrail Cumhurbaşkanı Peres, "Bize zarar vermeye kalkarlarsa tüm gücümüzle cevap vereceğiz." dedi.
Kudüs'te bir polis karakolunu ziyaret eden Peres gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail'in, Suriye'deki sivil savaşta yer almadığına dikkati çekerek, "Bize zarar vermeye kalkarlarsa tüm gücümüzle cevap vereceğiz" diye konuştu.
"SURİYE İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLEDİ"
"Suriye'deki durumun bölgesel bir olay değil, insanlığa ve uluslararası hukuka karşı işlenmiş suç" olduğunu ileri süren Peres, "Suriye yönetimi ahlaki sınırı geçti. Tüm dünya yerlerde yatan ölü çocukların korkunç resmine şahitlik etti" ifadelerini kullandı.
Peres ayrıca, ABD Başkanı Barack Obama'nın "toplu katliam cevapsız kalamaz" sözlerini de hatırlattı.
DEMİR KUBBE UYARISI
Öte yandan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Demir Kubbe" füze savunma sistemini Suriye sınırına yerleştirme kararı aldıklarını belirtti. Başbakan Netanyahu, Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı binasında güvenlik ve istihbarat danışmanlarıyla son 48 saat içinde ikinci kez bir araya geldi.
Toplantının ardından Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun, "Suriye'de olup bitenler karşısında Demir Kubbe (Iron Dome) füze savunma bataryalarını da diğer füze savunma sistemleriyle birlikte yerleştirme kararı aldık" dediği aktarıldı.
"CEVABIMIZ ÇOK SERT OLUR"
Açıklamada ayrıca, Netanyahunun, "Şu anda günlük rutin uygulamalarımızı değiştirmek için bir neden yok. Biz, Suriye'deki iç savaşta yer almadık. Ama yinelemek istiyorum, eğer biri İsrail vatandaşlarına zarar vermeye kalkarsa İsrail ordusu buna çok sert cevap verecektir" ifadelerine yer verildi.
İsrail'in elinde 5 adet Demir Kubbe savunma batarya sistemi bulunuyor.
İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Suriye'nin kendilerine zarar vermesi halinde buna tüm güçleriyle cevap vereceklerini belirtti. Suriye'ye olası askeri müdahaleyi değerlendiren İsrail Cumhurbaşkanı Peres, "Bize zarar vermeye kalkarlarsa tüm gücümüzle cevap vereceğiz." dedi.Kudüs'te bir polis karakolunu ziyaret eden Peres gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail'in, Suriye'deki sivil savaşta yer almadığına dikkati çekerek, "Bize zarar vermeye kalkarlarsa tüm gücümüzle cevap vereceğiz" diye konuştu."SURİYE İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLEDİ""Suriye'deki durumun bölgesel bir olay değil, insanlığa ve uluslararası hukuka karşı işlenmiş suç" olduğunu ileri süren Peres, "Suriye yönetimi ahlaki sınırı geçti. Tüm dünya yerlerde yatan ölü çocukların korkunç resmine şahitlik etti" ifadelerini kullandı.Peres ayrıca, ABD Başkanı Barack Obama'nın "toplu katliam cevapsız kalamaz" sözlerini de hatırlattı.DEMİR KUBBE UYARISIÖte yandan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Demir Kubbe" füze savunma sistemini Suriye sınırına yerleştirme kararı aldıklarını belirtti. Başbakan Netanyahu, Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı binasında güvenlik ve istihbarat danışmanlarıyla son 48 saat içinde ikinci kez bir araya geldi. Toplantının ardından Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun, "Suriye'de olup bitenler karşısında Demir Kubbe (Iron Dome) füze savunma bataryalarını da diğer füze savunma sistemleriyle birlikte yerleştirme kararı aldık" dediği aktarıldı."CEVABIMIZ ÇOK SERT OLUR"Açıklamada ayrıca, Netanyahunun, "Şu anda günlük rutin uygulamalarımızı değiştirmek için bir neden yok. Biz, Suriye'deki iç savaşta yer almadık. Ama yinelemek istiyorum, eğer biri İsrail vatandaşlarına zarar vermeye kalkarsa İsrail ordusu buna çok sert cevap verecektir" ifadelerine yer verildi.İsrail'in elinde 5 adet Demir Kubbe savunma batarya sistemi bulunuyor.