Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Sanayi Odası ve Gaziantep Üniversitesi’nin ev sahipliğinde GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. E-ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Merter Özdemir, 'işinize teknolojiyi entegre ettiğinizde herkesten 1-0 önde başlarsınız" diyerek başladığı konuşmasında; “Teknolojik bir dönüşüm yaşıyoruz, bunun adına dijital dönüşüm diyoruz. İşinize teknolojiyi entegre ettiğinizde birçok rakibinizden önde başlayacağınızı anlatacağız" değerlendirmesini yaptı.

GÜR: DİJİTAL SAVAŞLAR VAR

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, konuşmasında şu anda uluslararası arenada dünya savaşı yapıldığını, üçüncü dünya savaşının yaşandığını ifade etti. Prof. Dr. Gür: “Savaşın içindeyiz zaten ama üçüncü dünya savaşı artık askerler ve ordular üzerinden değil; dijital savaşlar, yazılımlar ve siber çöküntüler üzerindendir. Biz şu anda Afrin’de eğer güçlü durabiliyorsak yazılımlarımız, milli yazılımlar sayesinde. Dronelarımızı biz yönettiğimiz içindir. Silahlı ve silahsız hava araçlarımızı biz kontrol ettiğimiz içindir. Bu yeterli mi yetmez. Sevgili gençler, o yüzden size çok iş düşüyor. Başarı hikayelerini okuyun ama sadece öykünmeyin. O başarı hikayelerinden birisini de siz rahatlıkla yazabilirsiniz. Bizim görevimiz size bu motivasyonu vermek. Size bilgiyi ezberletmek değil, bilgiye ulaşım yolunu güvenli bilgiyi elde etme yollarını vermektir. Gerisi size kalmıştır” şeklinde konuştu.

ÖZDEMİR: RAKİPLERİNİZDEN ÖNDE OLUN

E-ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Merter Özdemir, işinize teknolojiyi entegre ettiğinizde herkesten 1-0 önde başlarsınız diyerek başladığı konuşmasında; “Teknolojik bir dönüşüm yaşıyoruz, bunun adına dijital dönüşüm diyoruz. İşinize teknolojiyi entegre ettiğinizde birçok rakibinizden önde başlayacağınızı anlatacağız. Eğer siz iş yapıp teknolojiden uzak yaşarsanız zaten bu iş olmuyor. Özellikle bugünün iki konusu var; dijitalleşme ve elektronik ticaret” şeklinde konuştu.

ÜNVERDİ: HERŞEY DEĞİŞİR

“Dünya hızla gelişiyor ve değişiyor” diyen Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, bu değişen düzende tek değişmeyen şey her şeyin değişeceği olduğunu söyledi. Ünverdi, “Hızla gelişen teknoloji sayesinde hayatımıza her gün birçok yenilik ve özellik giriyor. Üretim, sanayi ve ticaret kenti Gaziantep’te sanayiciler olarak yenilikçi anlayışla üretmeye ve ihracat yapmaya devam ediyoruz. Mevcut durumumuzu asla yeterli görmeden, teknolojiden mümkün olduğunca faydalanarak, daha fazla üretim, daha fazla ihracat ve daha fazla istihdam için gayret gösteriyoruz. Etrafımızdaki ülkelerde yaşanan, olumsuz durumlara rağmen katma değerli ve yüksek teknolojili ürünler üretmek için çaba harcıyoruz. Bunun yolunun da daha fazla ar-ge, daha fazla yenilikçi ürün üretmeden geçtiği bilinciyle çalışıyor, buna göre projeler geliştiriyoruz” diye konuştu.

HIDIROĞLU: HAYATIN BİR PARÇASI

1980’li yıllardan önce sık sık elektrik kesintileri yaşandığını belirten Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, şimdilerde ise teknoloji bağımlısı olduğumuzu, bir saat bile telefonsuz kaldığımızda, internete girdiğimizde hatta internete giriş hızında birkaç saniye yaşanan aksaklığı bile çok büyük bir sorun olarak görüldüğünü söyledi. HABER MERKEZİ