Halkın yoğun olarak bulunduğu bölge ve alanlarda gerçekleştirilen asayiş uygulamalarına, üstün yetenekli dedektör köpekleri de katılıyor. Valilikten yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin, kenttin giriş-çıkış noktalarında 24 saat esasına göre sabit yol uygulaması yaptığı belirtildi.

Yasa dışı yollarla kentte giriş yapan yabancı uyruklu şahıslara izin verilmediği bildirilen açıklamada, bunun yanında, devletin ve toplumun bütünlüğüne karşı meydana gelebilecek müessif olayların yaşanmaması için terörle mücadele kapsamında, özel eğitimli polis köpeklerinin etkin kullanıldığı aktarıldı.

ÜSTÜN YETENEKLİ KÖPEKLER

Özellikle vatandaşların yoğun olarak bulunduğu AVM, havalimanı, otogar gibi merkezlerde üstün yetenekli bomba dedektör köpekleri eşliğinde şüpheli çanta, paket ve araç kontrollerine ağırlık verildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bu sayede henüz hazırlık aşamasındaki hain planların eyleme geçilmeden bozulması, suç eşyalarının yakalanması ve şüpheli kişilerin adli birimlere teslimi sağlanmaktadır. Yapılan çalışmaların başarıya ulaşması için denetim ve kontroller esnasında güvenlik güçlerimize yardımcı olunması, şüpheli görülen şahıs ve araçların 155 Polis İmdat Hattı'na ihbar edilmesi büyük önem taşımaktadır." AA