• Oyuncularım çok istediler, kendilerini tebrik ediyorum.
  • Gaziantep dediğiniz zaman Gaziantepspor akla gelirdi ve süper ligin en önemli kulüplerinden biriydi.
  • Yeni stadyumun merkezden uzak olması mazeret değildir.
  • Kağıt üzerinde yaptığınız işlerle sahada ki işler çok farklı oluyor.
  • Moussa Sow hem saha içinde her şeyini vermeye çalışıyor.

    8 final maçımız var
    Gazişehir Gaziantep teknik direktörü Mehmet Altıparmak, Beın Sports’da yayınlanan 1’inci ligin nabzı programında Tunç Kayacı ve Ali Okancı’nın sorularını yanıtladı.Ligde 8 final maçlarını kaldığını ifade eden Altıparmak, bütün maçlarda işlerini sıkı tutacaklarını söyledi.

    Kadroda yer alan bütün futbolcularına güvendiğinin altını çizen tecrübeli teknik adam, Ümraniyespor karşılaşmasının ikinci yarısında tempolu bir oyun sergilediklerini belirtti.

    KAZANAN TARAF BİZ OLDUK
    Spor Toto 1’inci Ligde hangi takımın kimi yenebileceğini kestirmenin mümkün olmadığını söyleyen Gazişehir Gaziantep teknik direktörü Mehmet Altıparmak, “Geçen hafta mağlup ettiğimiz Ümraniyespor bizi yenmiş olsaydı ilk ikinin en büyük adayı olacaktı. Şu anda Play Off dışında kaldı böyle bir ligdeyiz. Bizim hedefimiz şampiyon olup üst lige çıkmak. Bu hedef doğrultusunda gidiyoruz. Açıkçası sezonun ikinci yarısına kötü başladık bunda sakatlıklar nedeniyle devamlı kadroyla oynayamamanın etkisi oldu. Osmanlıspor maçından itibaren hemen hemen ideal kadromuzla oynadık. Bunun da etkisini görmeye başladık, Ümraniye maçı da bizim açımızdan kırılma maçıydı. Ümraniyespor bu sezon evinde 13 maç oynamış ve sadece 3 mağlubiyeti var ve 9 galibiyet almış bir takıma karşı oynayacaktık evinde gerçekten çok üstünlüğü vardı. İlk yarı kafa kafaya oynadığımızda ikinci yarı oyundan düşeceklerini de biliyorduk. Maça hazırlanırken de bunları göz önünde bulundurduk, maça Ümraniyespor hızlı başladı maçı kaybedebilirdik ama neticede kazanan taraf biz olduk. Bu maçın kırılma anı ise 45’inci dakikada gol atarak içeriye beraberlikle girmemiz oldu. Ben oyuncularıma çok güveniyorum 2 – 0 geriye düşseydik bile belki 3 – 2 kazanacaktık. İkinci yarı oyun ve tempo olarak çok iyi oynadık, istediğimiz her şeyi sahaya yansıttık. Oyuncularım çok istediler, kendilerini tebrik ediyorum. Bu arada bize güvenenlerin inançları da arttı İnşallah bu inancı da sonuna kadar götüreceğiz” dedi.

    ÖNÜMÜZDE 8 FİNAL HAFTASI VAR
    Şampiyonluğa oynayan takımlarda taraftarların önemli etkisi olduğunu söyleyen Altıparmak, “İçeriye gelen her takımın deplasmanı hissetmesi gerekiyor. Gazişehir Gaziantep’in Boluspor maçı dahil çok iyi taraftar kitlesi vardı ne yazık ki kötü gittiğiniz zaman taraftar maça gelmiyor. Biz bunun sıkıntısını yaşadık tabi burada taraftar değil biz suçluyuz. Siz iyi sonuçlar aldığınız zaman taraftarlar gelir, birde Gaziantepspor’un olduğu dönemlerde Gaziantepliler Gazişehir’i hazmedemediler çünkü iki tane takım vardı şu anda Gazişehir var. Gaziantep dediğiniz zaman Gaziantepspor akla gelirdi ve süper ligin en önemli kulüplerinden biriydi şu anda Gaziantep’i temsil edecek tek takım kaldı o da Gazişehir her kes yavaş yavaş bizim etrafımız da toplanmaya başladı. Gelen taraftarlar çoğalmaya başladı sonuçlar iyi oldukça da son 8 haftada tribünleri doldurmaya başlayacağız. Yeni stadyumun merkezden uzak olması mazeret değildir eğer içinizde futbol sevgisi varsa 50 kilometre uzakta da olsa taraftarlar gelir. Biz bunu yakalamaya başladık artık taraftarlarımızı da yanımızda göreceğiz. Artık önümüzde 8 final haftası var ve o final haftalarına çok ihtiyacımız olacak.” dedi.

    HİÇ BİR MAÇ KOLAY DEĞİL
    İçeride oynayacakları Afyon mücadelesi değil kalan bütün maçlarının tamamının zor olacağını ifade eden Altıparmak, “Hiç bir maç kolay değil çünkü kağıt üzerinde yaptığınız işlerle sahada ki işler çok farklı oluyor. Mesela Karabük takımı ligden düştü ama o takım Altınordu ve Altay takımlarından puan aldı. Ligde ne olacağı belli olmuyor işi sıkı tutmak gerekiyor ama yakaladığımız iyi bir hava var bunu son 8 maça taşıyıp rakiplerinde puan kaybetmesiyle hedefimiz ilk ikiden çıkmak ama olmazsa da Play Off finallerinden çıkmak istiyoruz” dedi.

    VERİM ALMAYA ÇALIŞIYORUZ
    Kaptan Moussa Sow’un eski gücünden uzak olduğunu söyleyen Gazişehir Gaziantep teknik direktörü Mehmet Altıparmak, “Tabi onun bize verdiği müthiş bir enerji var onun içinde ki kaptanlığı ve abiliği inanılmaz. Bazen sahada böylesi futbolcuların olması bile yeterlidir şu an biz Sow’u böyle kullanıyoruz o da ellinden gelenin en iyisini yapıyor. İnanılmaz çalışıyor, bir sakatlığı var ama onun üzerine gidiyor, kendi özel çalışıyor, biz mümkün olduğu kadar bir iki gün dinlendiriyoruz ama ondan da en iyi şekilde verim almaya çalışıyoruz. Sow’da inanılmaz istekli ve arzulu, elinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor. Bizde sadece saha içi değil saha dışı da çok önemlidir. Moussa Sow hem saha içinde her şeyini vermeye çalışıyor hem de saha dışında bizim en büyük yardımcılarımızdan biri” dedi.
MUHARREM TÜRKOĞLU