Tiryakioğlu, Et Borsası, Hububat Emtia Merkezi, Antepfıstığı Pilot İşleme tesisi ve Antepfıstığı Lisanslı Depoculuk gibi sektörün geleceğine ışık tutacak projeleri ülke ve bölge ekonomisinin hizmetine kazandırma çabası içerisinde olduklarını ifade etti. Kısa bir süre içerisinde temelini atmayı planladıkları Et Borsasının Türkiye için önemli bir model oluşturacağına dikkat çeken Tiryakioğlu, “Et Borsamız yaklaşık 30 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek ve bu konuda Türkiye’nin en büyüğü olacak” dedi. GTB’nin sürdürdüğü diğer projeler hakkında da açıklamalarda bulunan Tiryakioğlu, “Tarımda gerek üreticiye gerekse de tüccara önemli bir katma değer sağlayacak olan Hububat Emtia Merkezi vizyon projelerimiz arasında yer almakta. İçerisinde 400 bin ton kapasiteli lisanslı depolarının yer alacağı bu merkez Türkiye’nin tarıma dayalı sanayide başkenti olan Gazi şehrimizi vazgeçilmez bir gıda üssü haline getirecek" diye konuştu.

GAZİANTEP’İN AYRI BİR SİNERJİSİ VAR

GTB heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’da, Gaziantep’in son yıllarda oluşturduğu sinerji ile ülke ve bölge ticaretine ciddi bir ivme kazandırdığını söyledi.

KOPUZ’DAN BİRLİK MESAJI

GTB heyetinin İstanbul’da gerçekleştirdiği istişare toplantılarının ikinci durağı ise İstanbul Ticaret Borsası oldu. Burada İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz ve meclis üyeleri tarafından karşılanan GTB heyetine, İstanbul Ticaret Borsasının tarihi hizmet binası gezdirilerek bilgiler verildi. İki borsanın meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan İSTİB Başkanı Kopuz, 93. Kuruluş yıl dönümünü geride bırakan borsalarının üyelerine ve Türkiye ekonomisine en iyi şekilde hizmet vermek için çalıştığını kaydetti. HABER MERKEZİ