Yıldırım fıstık stokçularına sert çıktı Yıldırım fıstık stokçularına sert çıktı

Gelişen teknolojiyle elektrikli araç kullanımına yönelimin artması şarj ihtiyacına yönelik projeleri de hızlandırdı. Trafikte sayıları her geçen gün çoğalan elektrikli araçların şarj edilebilmesi için kurulan istasyonların yanı sıra evlerin bahçesine, sitelerin otoparkına ve işletmelerin önüne yerleştirilen bireysel ünitelerin sayısı da arttı. GES ile ürettiği enerjiyi elektrikli otomobilinde kullanıyor

Gaziantep'te bir işletme sahibi de iş yerinin çatısına kurduğu sistemle güneşten aldığı enerjiyi araç şarj ünitesine aktarıyor.

Şahinbey ilçesindeki iş yerinin sahibi İbrahim Halil Çadır,  Gaziantep'teki ilk Togg kullanıcılarından biri olduğunu söyledi.

Otomobili kullanmaya başladığında kent genelindeki istasyonlara gidip otomobilini şarj ettiğini ifade eden Çadır, istasyonlarda zaman harcamamak için iş yerinin çatısına güneş enerjisi santrali (GES) kurduğunu kaydetti. Çadır, şunları anlattı: "'GES'ten aldığımız elektriği otomobilde kullanabilir miyiz?' dedim mevcut elektrik sistemine zarar vermeden. Mühendis arkadaşlarla konuştum gerekli yasal izinler alındıktan sonra gelip burada fizibilite çalışması yaptılar. Şarj ünitesi kurduk. Güneşten aldığımız enerjiyi otomobilimize aktarıyoruz. Kurulumu çok basit ve kısa zamanda oldu. Güvenlik açısından hiçbir zararı yok. Zaten aksi bir şey olduğunda elektrik otomatik kesiliyor."

Tamamen çevreci bir uygulama gerçekleştirildiğini anlatan Çadır, "Özellikle emisyon açısından çevreye çok faydalı oldu. Yani sıfır emisyon ve sıfır maliyetle aracımızı dolduruyor ve geziyoruz. Arkadaşlarım buradan geçerken hem gelip çay içiyorlar hem de araçlarını şarj ediyorlar. Bunu gören arkadaşlardan bazıları kendi iş yerine kurdu. Onlar da çok memnun. Böyle bir sistem maliyet ve çevre açısından çok iyi." sözlerine yer verdi.