İş kazaları önlenecek

Gaziantep Üniversitesi’nin Avrupa Birliği destekli projelerinden birisi olan İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri için İş Sağlığı ve Güvenliği Üzerine Uygulanabilir Bir Müfredat Oluşturma Projesi kapsamında hazırlanan ve tüm kullanıcıların faydalanabileceği e-öğrenme platformu ve mobil aplikasyonu yayımlandı.

Gaziantep Üniversitesi Oğuzeli Meslek Yüksekokulu koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen, 2017 yılından bu yana İş Sağlığı Güvenliği üzerine yürütülen projenin etkinliğinde konuşan Proje Uzmanı Şehnaz Sakıcı, projenin eş zamanlı olarak Türkiye, Almanya, Polonya, Slovenya ve İspanya’da bulunan ulusötesi ortaklarla yürütüldüğünü belirtti.

2 YIL SÜRDÜ

Sakıcı, “Yaklaşık 2 yıllık bir süreç sonunda gerçekleştireceğimiz bu etkinliğin amacı, proje kapsamında iş sağlığı ve güvenliği üzerine hazırlanan ihtiyaç analizi ve ülke raporu, müfredat çalışması, e-öğrenme platformu ve mobil aplikasyon uygulamalarının siz değerli katılımcıların bilgisine sunmaktır. Sadece Gaziantep şehrimizle sınırla kalmayan ve geniş çaplı bir kullanım olan e-öğrenme platformu ve mobil aplikasyon uygulaması ile iş sağlığı ve güvenliği üzerine ihtiyaç duyulan çok önemli bir boşluğun doldurulmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

EN FAZLA PAY GAÜN'E

Gaziantep Üniversitesi’nin başta Avrupa Birliği Projeleri olmak üzere, çok uluslu birçok projenin içerisinde yer aldığını belirten GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ise, “Üniversite olarak AB projeleri ve diğer uluslararası projelerden en fazla pay alan ve proje üreten üniversitelerin başında geliyoruz. Bu tabi ki bizi mutlu ediyor” dedi. Etkinliğe; İSG alanında çalışan profesyoneller, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanısıra, Proje Yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Filiz Çayırağası, EMO Gaziantep Şube Başkanı İslim Arıkan, İLO’nun SADA Kadın Merkezi’nden çok sayıda Suriyeli kadın katıldı. HABER MERKEZİ