Başkan Şahin, uyuşturucuyla mücadele için sahaya indi

Şahin, "Bu nedenle mahallelerimizde bir sohbet ortamında anne babaları bilgilendiriyoruz. Ekibimizle birlikte bütün risk taşıyan mahalleri belirleyerek tüm şehirde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz şehrimiz huzurlu, güvenli, sağlıklı bir şehir olmasını istiyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi koordinesinde; Yeşilay, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve İl Müftülüğü işbirliğiyle madde kullanımının önüne geçmek için 'Madde Bağımlılığı ile Mücadele' projesi başlatıldı. Projenin tanıtımı, İncilipınar Mahallesindeki sosyal tesiste yapıldı. Tanıtıma Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile proje ortağı kurumların temsilcileri katıldı.

İLK 2 YIL ÇOK ÖNEMLİ

Burada mahalle sakinlerine seslenerek madde kullanımının önüne geçilebileceğini ifade eden Şahin, "Bizim bugün bu mahallelere gelmemizin sebebi, madde bağımlılığı projesindeki en önemli şey koruyucu ve önleyici tedbirin alınması, yani ailelerin, çocukların bilinçlendirilmesi, güvenli mahalle, güvenli okul. Bu konuda ailelerimizin yapması ve yapmaması gerekenleri anlatıyoruz. Ekibimizle ailelere sosyal tesislerimizde çocuklarıyla alakalı nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatıyoruz. Madde bağımlılığında ilk 2 yıl çok önemli. İlk iki yılda bağımlılık durumu fark edilmezse, geri dönüşümü de o kadar zor oluyor" dedi.

BİLGİ VERİYORUZ

Şahin, "Ailelere çocuklarımızın okuldaki başarıları, arkadaş çevresi, çocukların öfke durumlarında nelerin yapılması hakkında ailelere bilgi vererek bilinçlendirilmesini sağlıyoruz. Böyle bir durumda nereye başvurulması gerektiğini aktarıyoruz. Özellikle Sağlık Bakanlığının 191 hattı ile anne ve babanın ilk yapması gerekenleri anlatıyoruz. Günün sonunda her şey aileden başlıyor. Biz de bu nedenle mahallelerimizde bir sohbet ortamında anne babaları bilgilendiriyoruz. Ekibimizle birlikte bütün risk taşıyan mahalleri belirleyerek tüm şehirde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz şehrimiz huzurlu, güvenli, sağlıklı bir şehir olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN FİNANS KAYNAĞI

Uyuşturucuyla ilgili devletin sağlam bir duruşunun olduğunu aktaran Şahin, şöyle devam etti: “Uyuşturucu, PKK terör örgütünün finans kaynağıdır. Çocuklarımızı esrar, eroin gibi zararlı alışkanlıklardan uzak tutacağız. Örgütün var olabilmesi için uyuşturucu maddeleri satması gerekiyor. Bu illetle tek başına bir aile mücadele edemez, devletin yapması gerekenler var. Emniyet Genel Müdürlüğü uyuşturucuyla mücadele için bir üst kurul kurdu, kullanıcısından satıcısına kadar uzanan süreci kesmek için uğraşıyor. Ankara çalışıyor, bu çalışmalar topluma yansımazsa, yerel yöneticiler bu konuda vatandaşlara aracılık etmezse tüm çalışmalar boşa düşer"

BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Şahin, "Hiçbir aile çocuğunun uyuşturucuya alışmasını istemez. Adalet sistemimiz caydırıcı olacak, kanunlarda bir eksiklik varsa tamamlanacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sosyal destek mekanizmasını çalıştıracak. Yerel kalkınmadan sorumlu olan bizler ise, 2 milyonluk şehirde ev yaparken içindeki gönülleri de yapacağız. Aile içi şiddet, hastalık, uyuşturucuyla mücadele bir sonuç. Koruyucu ve önleyici tedbir için geriye döneceğiz. Kafa ve beden sağlığı bir bütün olmazsa nasıl gelişeceğiz? Bu şehirde birbirimize sahip çıkacağız. Sizler bizlere emanetsiniz. Bazen kısa sürede her şey olup bitiyor aile, çocuklarının uyuşturucu kullandığını anlaması iki yılı buluyor. Eyvah dedikten sonra iş işten geçiyor. Çocuklarımızın suçu yok, bağımlılık bir mide ağrısı gibi bir hastalıktır, beyin hastalığıdır. Çocuğu etiketlemeden, dışlamadan bir an önce çocuğun hastalığına yönelik gerekli tedavinin uygulanması için bir uzmandan yardım alınmalıdır. Çocuğumuzu maddeden arındırarak, topluma kazandırmamız lazım. Muhtarlarda, mahalle sakinlerinde uyuşturucuya karşı mücadelede bilinç yükselteceğiz. Çocuğuma zarar veren birisi, vatan hainidir, terör örgütünden hiçbir farkı yoktur. Aile sağlıklı ve huzurluysa toplumda huzurlu ve sağlıklıdır. Aile de anneden başlıyor aile içerisinde kadın çok önemli bir unsurdur. Uyuşturucunun zararlarına ilişkin bilgi sahibi olursanız hemen tedbir alabilirsiniz. Bizim görevimiz, yolunuza çıkan taşları nasıl yolun kenarına atacaksınız soruna cevap bulmaktır, ama bunu tek başına değil hep birlikte yapacağız. Aileleri koruyarak çocuklarınızı geleceğe hazırlayacağız.”

TOLAY BİLGİ VERDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay da saha çalışmaları kapsamında yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Tolay, Dünya’nın ve Türkiye’nin gündeminden hiç düşmeyen uyuşturucuyla mücadelede bir Gaziantep modeli oluşturduklarını belirterek, “Süreklilik, takip sistemi, önce yazılım beraberinde koruyucu önleyici tedbirler içeren çalışmaları mahallelerde ailelere anlatacağız onları bilinçlendireceğiz, bir bireyi uyuşturucudan temizlersek, arındırırsak bizim için çok önemlidir, hep birlikte bu sorunun üstesinden geleceğiz” dedi.

İl Müftüsü Ahmet Çelik ise Allah’ın insanlara verdiği bedenin bir emanet olduğunu belirterek, insanların beden sağlığına yönelik tehditlere karşı önlem almasını istedi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Oya Bahadır Yüksel Gençlik Merkezi Psikiyatri Uzmanı Dr. Aslı Sökmen, mahalle sakinlerine bağımlılıkla ilgili bilgiler verdi. HABER MERKEZİ