İş hayatı, fiziken ve ruhen yorulmamıza sebep olur. Bundan nasibini en fazla cildimiz alır. Yaşam şartları, çevresel etkiler altında yorulan ve yıpranan insanların ciltlerini gözlemlediğimizde; karşımıza hassas ve yıpranmış bir cilt ortaya çıkar.

Sinir sistemi strese bağlı olarak aşırı gerildiğinde, cildin sinirlerinde de duyarlılık oluşur. Bunun sonucunda dağınık cilt kızarıklıkları ortaya çıkar ve kılcal damarlar belirir. İlerleyen zamanlarda klimalı ortamda yaşam, cep telefonları; cildimizin hassaslaşmasıyla birlikte alerjik reaksiyonlar, ciltte matlaşma, siyah noktalar, açılmış gözenekler gibi birçok yıpranma bulgularının ortaya çıkmasına neden olabilir.

HAREKETSİZ YAŞAM VARİSİN NEDENİ

Sürekli kullanılan makyaj ürünleri, cilt sağlığı açısından zarar verir. Makyaj yaparken cilt bakımına daha çok özen göstermek gerekir. Fondöten gibi kapatıcılar cildin hava almasını engelleyerek, cilt sağlığını tehdit eder. Aynı şekilde saç ve tırnaklarımıza uyguladığımız kozmetik işlemler de yıpranmaya, eski sağlıklı görünümlerinin azalmasına sebep olur. Ayrıca hareketsiz yaşam aşırı iş yükü ile birlikte bacaklarda da varis dediğimiz damar genişlemeleri, selülit problemleri, ayakta nasırlaşmalar sık olarak ortaya çıkar. Bütün bu sorunlar çalışan kadınların kendisine daha özenli davranması gerektiğini gösterir.

AYAKLARINIZI UNUTMAYIN

Sağlıklı, bilinçli ürün seçimi açısından dermatologlara başvurulması önemlidir. Var olan cilt problemlerinin tespit edilerek kişiye özel ürün seçimi yapılmadır. Çok pahalı bir ürün iyi bir ürün demek değildir. Size uygun bir ürünü tercih etmek gerekir. Sağlıklı bir cilt için gün içinde düzenli program oluşturmak gerekir. 10 dakikalık hafif yüz, el ve vücut egzersizleri ile güne zinde başlanılabilir.

Sabah, yüz ve ellerimize cilt tipine uygun hyaluronik asit, C vitamini içerikli ürünlerle nemlendirip canlandırıcı yüz maskeleri kullanabilir. İş ortamında yorulan ayaklara da bakım uygulamayı ihmal etmemek gerekir. Kapalı ayakkabının yol açtığı sertliklere ve hassaslaşmış bölgelere bakım yapın. Ayaklarınızı 5 dakika ılık sabunlu suda bekletip soyucu kremlerle sertlikler giderilebilir.

ESTETİK UYGULAMALAR

İş hayatında genç, zinde, bakımlı bir cilt bizi mutlu edecektir. Cildin yaşlanmasına karşı uygulanan dermatoloğunuzun yapacağı karbon peeling, lazer işlemleri ile cerrahi işlemlere gerek kalmadan cildin yaşlanma süreci geciktirilebilir. Prp, mezoterapi ile lekelenmelere, cilt yaşlanmasına karşı önlemler alınarak, yeni ve genç bir cilt meydana getirilebilir. Ofis çalışanları için bu işlemler son derece pratik olup yemek arasında yapılabilen, kişinin sonrasında rahatlıkla işine devam edebileceği tedavi yöntemleridir.

PÜRÜZSÜZ BİR CİLT İÇİN MADEN SUYU

İş hayatının stresinden kurtulmak için iç bakım dediğimiz antioksidan görevi olan A ve C vitaminleri içeren yiyecekleri tüketmeye çalışılmalıdır. Özellikle lifli yeşillikler, turunçgiller, domateste bulunan doğal ve güçlü bir antioksidan olan likopen, kalkan görevi yaparak deriyi korur.

Maden suyu, cilt güzelliğine önem veren bayanlar için güzellik ve sağlık kaynağıdır. Özellikle iş ortamının stresine karşı pürüzsüz bir cilt için bol maden suyu içilmelidir. Rezene çayı, papatya, sarı kantaron gibi bitkisel çaylar içeriği ile gevşeyip daha iyi uyunmasına yardımcı olur.

Cildimize belli bir düzen içinde içerden ve dışarıdan yapılan bakım, bizi bir yandan güzelleştirirken öte yandan yoğun çalışma temposuna karşı kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlar ve yıllar içinde yıpranmamıza engel olur.