Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Irak'a geçen yıl 4 milyar 221 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Bu miktarla Irak'ın bölge ihracatındaki payı yüzde 51,4 olarak gerçekleşti. 
 Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri verilerinden derlediği bilgiye göre, Irak'a geçen yıl 2011'e göre yüzde 24 artışla 1 milyar 506 milyon 263 bin dolarlık hububat bakliyat, 39 milyon 767 bin dolarlık kuru meyve, 798 milyon 694 bin dolarlık tekstil, 176 milyon 2 bin dolarlık halı, 1 milyar 700 milyon 339 bin dolarlık diğer ürünler olmak üzere toplam 4 milyar 221 milyon 65 bin dolarlık ihracat yapıldı.DURUMUMUZ İYİ 
GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, geçen yıl bölgeden yapılan toplam ihracatın yüzde 50'sinden fazlasının Irak'a gerçekleştirildiğini söyledi. Bu durumun ''iyi olduğunu'' ancak bir ülkeye bağlı olmanın da her zaman bir ''risk'' oluşturduğunu aktaran Çıkmaz, ''Onun için ihracat yaptığımız ülkeleri çeşitlendirmeye çalışıyoruz. 2013'ün Ocak ayında Irak'ın yanında Kamerun, Gine ve Libya gibi ülkelere yapılan ihracatta artış var'' diye konuştu. 
EN ÇOK YAĞI GİTTİIrak'a en çok yağ gönderildiğini ifade eden Çıkmaz, ''Irak'ı biz doyuruyoruz. Yağını, gıdasını, ununu, makarnasını biz veriyoruz. Halı, kimyasal maddeler, demir çelik ürünleri de gönderiyoruz. Yeni yılda merkezi hükümetle sıkıntı yaşamazsak Irak'a ihracatımız daha da artacaktır'' dedi. 
AB'Yİ ARTIŞ BEKLENİYORBölge olarak 170'in üzerinde ülkeye ihracat yapma başarısı gösterdiklerini dile getiren Çıkmaz, özellikle Afrika ülkelerine açılımın büyük faydasını gördüklerini vurguladı 2012'de koydukları hedefleri tutturduklarına dikkati çeken Çıkmaz, 2013'te de bölge olarak 10 milyar dolarlık ihracat hedeflediklerini sözlerine ekledi.