Irak Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Komşu Ülkeler Misyonluklarından Sorumlu Büyükelçisi Uday Alkhairullah, Yardımcısı Nazdar Ihsan Sherzad ve şehrimize yeni atanan Irak Cumhuriyeti Gaziantep Başkonsolosu Mohammed Salman Al-Janabi, Ticaret Odası ve Sanayi Odası'na ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretlerde Gaziantep ile Irak Cumhuriyeti arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Komşu ülke Irak Cumhuriyeti heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep ile Irak Cumhuriyeti arasındaki ticari işbirliğinin artması ve gelişmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını söyledi. Yıldırım, “2018 yılı Ocak-Ağustos ayları arasında Gaziantep’ten Irak’a 1 milyar 592 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Gaziantep’in ihracatında Irak’ın payı yüzde 30 civarında. Ancak biz bunu yeterli görmüyoruz. Irak’la ticaret yapan birçok şirketimiz var. Bunun yanında yine Irak’tan alacağı olan firmalarımız var. Yapısal reformlar ve kolaylıklar sağlanırsa, ticari ilişkiler daha da artacaktır. Irak ile ekonomik ve ticari ilişkileri daha ileri noktalara taşımak için Oda olarak elimizden geleni yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

PROJELER YAPABİLİRİZ

Irak Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Komşu Ülkeler Misyonluklarından Sorumlu Büyükelçisi Uday Alkhairullah ise Irak ile Türkiye’nin birçok alanda ortak projeler ve çalışmalar yapabileceğini belirtti. Büyükelçi, özellikle tarım alanında yapılacak işbirliğinin Gaziantep’e ve Irak’a önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

SANAYİ ODASI'NA ZİYARET

Irak Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Komşu Ülkeler Misyonluklarından Sorumlu Büyükelçisi Uday Alkhairullah, Yardımcısı Nazdar Ihsan Sherzad ve Irak Cumhuriyeti Gaziantep Başkonsolosu Mohammed Salman Al-Janabi Gaziantep Sanayi Odası’na (GSO) ziyarette bulundu. Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep’in üreten bir şehir olduğunu belirterek, “Irak bizim komşu ülkemiz. Aynı apartmanda oturan iki komşu gibiyiz. Mevcut ticari ilişkilerimizi yapacağımız yeni projelerle geliştirmek istiyoruz” dedi.Konuşmaların ardından ziyaret anısına GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi Uday Alkhairullah’a yöresel işlemeli kahve takımı hediye etti. HABER MERKEZİ